FOC EN VIVENDES

Dos incendis al mateix bloc al barri dels Merinals de Sabadell en 48 hores

L'edifici en qüestió és un dels que l'Agència de l'Habitatge té previst enderrocar per patir patologies estructurals

Els veïns denuncien que els pisos abandonats són focus d'ocupacions i problemes constants al barri

fuego

fuego

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb només 48 hores de diferència, el mateix bloc de Sabadell ha registrat dos petits incendis. Es tracta del número 46 del Polígon dels Merinals, a priori buit i pendent de ser enderrocat perl’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

El primer incendi es va produir el matí del 7 de setembre, cap a les 9:45, al’interior d’una vivenda deshabitada. En total, van intervenir cinc dotacions delsBombers de la Generalitat i una de la Policia Municipal de Sabadell, tot i que no es va haver d’atendre ningú per cremades o intoxicació de fum.

Segons apunten des del cos de policia local, el segon foc s’ha iniciat, només 48 hores més tard, en un matalàs d’un pis deshabitat i no ha arribat a afectar cap altre element de l’immoble. En aquesta operació han participat tres dotacions de bombers, una de la Policia Municipal i una delsMossos d’Esquadra i tampoc s’ha hagut d’atendre ningú. En aquest cas, fonts properes assenyalen haver vist una parellad’adolescents sortir de l’edifici abans de l’incendi.

Urgència per l’ensorrament dels blocs buits

El bloc pertany al grup d’edificis que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té previst enderrocar per patologies estructurals i els llogaters dels quals van ser reallotjats.

Des de la Comissió d’Afectats dels Merinals demanen a Habitatge que s’afanyi en la demolició dels blocs davant del’«emergència social»que viu la zona. Des de la Comissió denuncien que als blocs buits s’organitzen festes constantment i ocupacions, que són «un focus constant d’incivisme i delinqüència».

Des de l’Ajuntament de Sabadell informen que el consistori tornarà a demanar celeritat a la Generalitat per la demolició dels pisos buits.

Notícies relacionades

L’últim mes s’han produït dos incendis més en blocs de la zona. El primer va tenir lloc el 13 d’agost, també en un edifici presumptament deshabitat. En aquesta ocasió, en la qual tampoc hi va haver ferits, els Bombers van assenyalar que, tot i que l’edifici està abandonat, hi havia una persona dins al moment del foc, que va sortir corrents al veure-ho.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA