20 febr 2020

Anar al contingut

PRESÓ PROVISIONAL

Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori de bombones de gas freó que operava des de Sabadell i Terrassa

Cinc dels detinguts en l'operatiu conjunt dels Mossos i la Guàrdia Civil han ingressat a presó provisional

ACN

Desarticulada una organització criminal dedicada al robatori de bombones de gas freó que operava des de Sabadell i Terrassa

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han desarticulat una organització criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en empreses de tot Catalunya per sostreure bombones de gas freó, un gas refrigerant utilitzat en aparells domèstics i industrials que es fa servir en aires condicionats i neveres, per vendre'l al mercat negre.

L’operatiu del 14 d’agost va permetre detenir vuit integrants del grup, després d’entrades i registres a diversos domicilis dels investigats a Sabadell, Terrassa, Badalona i la Pobla de Mafumet. En total es van trobar fins a 195 bombones. Cinc dels detinguts han ingressat a presó provisional, un ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial i als dos restants els va prendre declaració com a investigats.

Investigació oberta des del febrer

La investigació conjunta es va iniciar el febrer quan es va tenir coneixement d’un primer robatori amb força a la demarcació de Tarragona. Després es van detectar casos similars en altres empreses de tot Catalunya, a Tarragona, Reus, Cornellà de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Aiguaviva i Fornells de la Selva.

El tipus de força era diferent en funció del lloc i podien accedir a les empreses fent un butró, un encastament o palanca en una porta. No obstant, els investigadors van detectar que tots els robatoris tenien un element en comú ja que les naus industrials eren empreses del sector de la refrigeració i que podien contenir gas freó. A més, els autors només robaven bombones d’aquest refrigerant i no s’emportaven altres objectes de valor que hi pogués haver a l’empresa.

Els investigadors han conclòs que cada membre del grup tenia una tasca assignada. Abans de perpetrar el robatori, un grup es desplaçava amb furgonetes a polígons industrials per fer recerca d’empreses dedicades a serveis de refrigeració on poder endur-se les bombones de gas freó. Un altre membre s’encarregava de facilitar els vehicles amb què es cometien els robatoris i un altre encara d’emmagatzemar les bombones sostretes, la majoria de les quals es van trobar en una masia de la Pobla de Mafumet.

El grup intentava vendre el producte a un preu més econòmic, ja que té un preu molt elevat, i al marge de la fiscalització. El valor total de la mercaderia robada puja a 500.000 euros de valor de preu de venda al públic.

Més notícies de Terrassa i Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA