AGRESSIÓ A SABADELL

Dos nois denuncien l'agressió per part de vigilants d'una discoteca de Sabadell

Diversos vigilants van agredir fins a en dues ocasions dos nois de 19 i 20 anys, contra els quals van arribar a utilitzar extensibles de metall

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i identificar els autors

agresin-discoteca-waka-sabadell / periodico

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo

Dos nois de 19 i 20 anys han denunciat dues agressions per part de diversos guàrdies de seguretat aquest dissabte passat a la discoteca Waka Sabadell, ubicada al terme municipal de Sant Quirze. Els dos episodis de violència es poden veure en dos vídeos que han sigut publicats a les xarxes socials, on es mostra com el personal de seguretat colpeja, trepitja i empeny els dos nois, que s’estaven colant a la discoteca.

En el primer vídeo, un vigilant intercepta un noi, l’acompanya un parell de metres i, sense quedar clar el motiu, s’encara amb ell, li clava una bufetada i el tira a terra, on el noi continua sent agredit per dos vigilants més que s’afegeixen a la pallissa. Seguidament, un segon noi salta una tanca i cau en un contenidor, on és interceptat per un altre guàrdia, que el llança amb duresa a terra i el deixa de cap per avall. 

Segona agressió, fora del recinte i amb extensibles

Segons han explicat a aquest diari els nois agredits i testimonis presents, després de la primera agressió el personal de seguretat els va fer saltar de nou la tanca cap al carrer, acompanyats per un dels guàrdies. Llavors van ser portats a una cantonada poc visible del polígon on està situada la discoteca i allà va continuar la pallissa, a què es van sumar més vigilants i en què van arribar a utilitzar porres de metall extensibles, tal com es pot veure en el segon vídeo. A més, testimonis asseguren que van arribar a ser entre cinc i sis guàrdies els que van agredir els nois una vegada fora del recinte.

Segons un informe de la policia local de Sant Quirze, després dels episodis de violència els nois van ser atesos per personal del SEM, que els va aconsellar que anessin al’Hospital Parc Taulí de Sabadell.  Allà se’ls van diagnosticar múltiples contusions, tal com exposa l’informe mèdic a què ha tingut accés aquest diari.

Segons expliquen fonts policials, els dos joves han presentat una denúncia a la policia local de Sant Quirze, que es tractarà per "lesions lleus". A més, els Mossos d’Esquadra a Sabadell han obert una investigació per "aclarir els fets i identificar els autors".

Versió d’un dels nois

Un dels dos nois agredits va exposar la seva versió dels fets a les xarxes socials, on va assenyalar que no els van deixar entrar a la discoteca per un suposat mòbil "racista": "Fa bastant que no deixen entrar gent d’origen llatí, àrab o de pell fosca", va afirmar un dels agredits. Per la seva part, l’altre noi del vídeo ha explicat a EL PERIÓDICO que van anar a la discoteca acompanyats de cinc noies espanyoles i que ells dos(d’origen argentí i xilè, respectivament) van ser els únics del grup que no van entrar. Quan se’ls va denegar l’accés, es van trobar amb altres joves estrangers que no havien pogut entrar, que van atribuir el veto a motius racistes. 

Els mateixos nois admeten que van fer malament de colar-se, però que van col·laborar amb els guàrdies de seguretat fins al moment de l’agressió, com es veu en el primer vídeo, que ja acumula més de 35.000 visites

Notícies relacionades

Aquest diari s’ha posat en contacte amb el director de la discoteca, que no ha volgut prestar declaracions i ha al·legat que no es trobava al local durant la nit de l’esdeveniment.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA