Ajuntament de Sabadell i Generalitat acosten actituds en l'avaluació dels pisos de Merinals

Les dues administracions acorden un informe tècnic independent que determini l'estat de les vivendes del barri

La Generalitat pretén acabar la urbanització dels espais públics pendents abans que el consistori n'assumeixi la titularitat

reuni-merinals

reuni-merinals

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat van acordar dimarts passat 23 de juliol que, tal com havien demanat els veïns i veïnes, s’encarregarà un informe tècnic independent que determinil’estat real de 170 vivendes de la zona, afectats per greus deficiències. L’acord es va assolir en una reunió feta a l’Ajuntament, que ha comptat amb la presència de responsables municipals i de diversos organismes de l’administració de Catalunya.

A la trobada hi van assistir l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el secretari general d’Hàbitat Urbà i Vivenda, Agustín Sierra; la directora del’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judit Gifreu; el director del’Incasol,  Albert Civit; el primer tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament, Pol Gibert, i el regidor d’Acció Social i Vivenda, Eloi Cortés.

Així mateix, va ser present la portaveu del grup municipal de Junts per SabadellLourdes Ciuró, de qui els veïns afectats destaquen el seu recolzament i proximitat en el transcurs de les seves reclamacions per un“informe tècnic neutral”.

Les últimes setmanes

Donada la situació al barri de Merinals, els últims dies l’alcaldessa ha demanat la col·laboració dels grups municipals per facilitar en la mesura possible que es trobi una solució. En aquest marc, la portaveu de Junts per Sabadell "es va posar a disposició per fer les gestions necessàries que facilitessin una reunió amb els responsables de la Generalitat en temes de vivenda", afirmen des de l’Ajuntament.

Les relacions entre les dues administracions es van polaritzar després que Pol Gibert anunciés en roda de premsa que l’Ajuntament s’encarregaria de la neteja del barri, però passant la factura a la Generalitat, i queHabitatge es tanqués al plantejament de l’informe tècnic que demanen els veïns. Amb l’acord actual, les negociacions s’acosten a les peticions veïnals.

Tot i que des de la Comissió d’Afectats dels Merinals veuen de bon grat aquest acostament, continuen demanant una reunió a tres bandes entre veïns, Ajuntament i Generalitat.

Els resultats de l’acord

Les vivendes que seran objecte de l’estudi independent corresponen als blocs 39, 40, 41, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 i 57 (fase II) d’Arrahona-Merinals. “Amb l’informe es podran tenir noves dades sobre la situació dels immobles a fi de veure quines mesures cal prendre, en el sentit de rehabilitar o si cal enderrocar les vivendes”, expliquen des del consistori.

Paral·lelament a l’impuls de l’anàlisi sobre l’estat real dels pisos, també s’ha acordat que la Generalitat impulsarà i planificarà un pla per acabar la urbanització dels espais públics pendents a la zona, abans que aquests espais passin a ser de titularitat municipal.

“El pitjor espai públic de la ciutat”

“El pitjor espai públic de la ciutat”, així va qualificar Gibert la fase 2 del districte de Merinals a l’anunciar que l’Ajuntament s’encarregaria de la neteja del barri de forma subsidiària. Ara, pel que fa a la neteja i manteniment de places i carrers, les dues administracions coincideixen que cal garantir la qualitat i salubritat d’aquests espais com a prioritat i “buscaran les millors opcions per fer-ho possible”, tot i que no s’han especificat mesures concretes ni qui se’n farà càrrec.

“Ajuntament i Generalitat han mostrat la seva disposició a seguir endavant amb el diàleg, així com amb la comunicació amb els veïns i veïnes a fi d’arribar a les millors solucions possibles”, afirmen des de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

“No diem que l’abandonament del barri sigui una qüestió de mala fe, però, sigui quin sigui el problema, i sigui qui sigui el responsable, hem de seure i solucionar-ho”,comenta Jaume García, portaveu de la Comissió d’Afectats dels Merinals.

Més notícies de Sabadella l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA