EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

El Pavelló Municipal d'Esports de Sabadell substitueix la il·luminació tradicional per llums tipus led

L'ajuntament preveu reduir la potència de l'enllumenat actual en un 30%

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

pavello5web e4711a44aa62c1c404473241fb8be994

pavello5web e4711a44aa62c1c404473241fb8be994

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres que s’estan executant alPavelló Municipal d’Esports de Sabadell consisteixen a substituir la il·luminació tradicional per 79 projectors de díode electroluminescent (LED) de diferents potències. D’aquesta manera, ja s’han substituït els llums de vapor de mercuri –que ara estan prohibits– i les d’halogenurs metàl·lics, que no compleixen les directives europees.

La nova instal·lació de llums tipus led“redueix la potència de l’enllumenat actual aproximadament un 30% i per tant, hi ha un menor consum energètic”, expliquen des de l’ajuntament. També compta amb un nou sistema de control amb projectors regulables, que pretén millorar l’eficiència energètica.

Amb aquesta intervenció, cofinançada amb elFons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), es redueixen anualment 22 tones les emissions de CO2actuals, “són quantitats equivalents a les emissions d’un vehicle que recorre 155.000 km anuals i la reducció equivalent al consum anual de 12 vivendes”, afirmen fonts de l’ajuntament.

Desenvolupament sostenible

Notícies relacionades

Les obres, que han tingut un cost de 57.593 euros, estan emmarcades dins del’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral Sabadell (DUSI) i, per tant, estan cofinançades al 50% entre els fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Sabadell.

Més notícies de Sabadell  a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments