Investigació policial

La víctima de 'la Manada' de Sabadell va ser raptada al sortir d'una disco

Els sis detinguts formen part d'un grup de persones sense sostre que dormen a la fàbrica on es va produir la violació

Unes 4.000 persones s'han reunit aquest dilluns per manifestar el seu rebuig pels fets

sabadell

sabadell

3
Es llegeix en minuts
Albert Segura

Els homes detinguts com a sospitosos d’haver violat, diumenge passat, una jove de 18 anys en una nau industrial abandonada de Sabadell, són algunes de les persones sense sostre que viuen a la mateixa fàbrica on van passar els fets. Els detinguts són sis homes d’edats compreses entre els 21 i els 57 anys que ahir van passar a disposició dels Mossos d’Esquadra, que els van interrogar. No obstant, tot va començar després de l’assetjament de la víctima en un local nocturn per part d’un d’ells, que va seguir la jove a la sortida abans de raptar-la. L’Ajuntament ja ha comunicat que es presentarà com a acusació popular.

El rebuig davant de l’atac que va patir la noia ha sigut unànime, i ahir a la tarda unes 4.000 persones es van concentrar davant l’Ajuntament de Sabadell en senyal de rebuig. Convocats per Justa Revolta, diverses entitats locals van secundar la crida, així com tots els partits representats en el ple municipal.

El consistori apunta que no existeix relació entre els presumptes agressors i la jove. Ella va assegurar en un primer moment no recordar res entre la nit, quan va sortir de festa amb uns amics, i diumenge al matí, quan va aparèixer atordida en ple carrer. Però la investigació dels Mossos va aportant llum a què va passar dissabte a la nit, on tot apunta que un dels atacants va molestar la noia en un local nocturn i aquesta el va rebutjar. Posteriorment la va seguir i la va forçar a entrar a la nau, on els sospitosos haurien abusat sexualment d’ella en grup.

Van ser dues persones les que la van trobar diumenge al matí als voltants de la nau industrial, visiblement atordida i desorientada. La parella la va traslladar a la direcció de la Policia Municipal, on la van traslladar a l’Hospital Parc Taulí per passar el corresponent examen mèdic. Posteriorment, van tornar a la policia, on va interposar la denúncia que va derivar en el dispositiu policial en el qual es van detenir els sis sospitosos.

Segons van detallar fonts municipals, la nau on va passar l’atac estava freqüentada per vuit persones que vivien al carrer, almenys tres de les quals, les que han pogut ser identificades, són entre els detinguts en l’operatiu policial d’aquest diumenge passat. L’anterior propietari de la fàbrica va interposar el 2016 una denúncia que va donar pas a l’obertura d’un expedient al 2016 per dur a terme el desallotjament i la clausura de la nau. 

"La fàbrica, no obstant, va passar en mans de Solvia, i amb gent a l’interior calia tornar a fer l’expedient per tapiar els accessos, així que el 2018 es va tornar a demanar el desallotjament per via judicial, i ara estàvem esperant que el jutge l’autoritzés", assenyala el regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez. 

De fet, la nau industrial es troba en el dia d’avui tancada i barrada amb precintes de la Policia Municipal i de l’Ajuntament. Des d’una escletxa de la porta, s’insinua l’interior, on es divisen tota mena de runa i residus, i d’on emana una forta olor de cremat. Segons fonts veïnals, en els últims mesos s’han declarat un mínim de tres incendis intencionats a l’interior que han obligat a mobilitzar els Bombers, l’últim el mateix diumenge a la tarda.

Notícies relacionades

Els serveis socials tenien contacte amb els habituals de la nau industrial, ja que els donaven ajuts per poder fer front als dies més durs de l’hivern a través de l’operatiu local d’atenció als sense sostre. La investigació policial ha permès detallar que tres dels detinguts, de nacionalitat marroquina, estan identificats, i tres més no, a causa de la seva situació administrativa.

Més notícies de Sabadell