Vivenda

Els municipis del Vallès es reuneixen per iniciar polítiques estratègiques en vivenda

La trobada s'impulsa en el marc del Pla Local de la Vivenda 2019 - 2024 de Sabadell

zentauroepp40851735 grua180926130027

zentauroepp40851735 grua180926130027 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Terrassa i Sabadell han format part de la primera convocatòria de la trobada sobre polítiques estratègiques en vivenda, que pretén crear un espai comú on es puguin proposar solucions de caràcter estructural davant la situació endèmica de crisi constant en polítiques de vivenda.

Gloria Rubio, regidora de Vivienda, ha volgut emfatitzar que, “veient les necessitats que afloren cada vegada en polítiques de vivenda, com ara la regulació dels preus, el dret a tempteig i retracte o les reserves del 30% per a VPO, pensem que ha arribat l’hora que els municipis del Vallès ens trobem un espai comú per compartir polítiques en matèria de vivenda”.

Així, ha volgut afegir que "esperem que aquesta sigui una trobada que transcendeixi el present mandat i que els municipis puguin consolidar un espai pràctic i de debat per poder impulsar polítiques comunes i d’interès general per als municipis del Vallès".

El Pla de Local de la Vivenda de Sabadell té tres objectius estratègics. El primer és garantir l’accés a la vivenda per a la ciutadania de Sabadell, el segon és recuperar la funció social i tornar a la vivenda el seu valor d’ús i el tercer és dotar l’administració local de recursos per resoldre i ser proactiva davant les situacions quotidianes.

Notícies relacionades

Segons Rubio, “hi ha polítiques que no tenen sentit si no es desenvolupen de manera compartida i col·legiada amb la resta de municipis que formem part de la mateixa conurbació de ciutats al Vallès; precisament per aquesta raó un dels objectius específics del pla pretén impulsar espais de coordinació entre municipis del Vallès per treballar de manera conjunta en noves polítiques públiques de vivenda”.

Més notícies de Sabadell