Anar al contingut

TRANSPORT PÚBLIC

Sabadell congela els preus de l'autobús urbà el 2019

Creix el nombre d'usuaris del transport públic, i el ferrocarril comença a utilitzar-se com un metro a la ciutat

El Periódico

Sabadell congela els preus de l'autobús urbà el 2019

El Govern municipal de Sabadell ha decidit no incrementar els preus per al 2019 del servei d’autobús urbà, que té concedit a Transports Urbans Sabadell (TUS), amb l’objectiu d’incentivar el transport públic. Aquesta mesura va en la línia de l’aposta per dignificar i invertir en transport públic multimodal, la qual ja ha començat a donar fruits amb l’augment d’usuaris globals del transport públic.

Segons dades de TUS, el nombre d’usuaris que utilitzen els autobusos municipals es consolida amb una xifra que supera els 13,1 milions d’usuaris acumulats durant tot el 2018, xifra superior a la del 2017, que va ser de 13 milions d’usuaris. “No obstant, cal tenir en compte que el tancament del Passeig durant uns mesos per acabar-ne els extrems va tenir efectes negatius, que s’han recuperat prou durant l’últim trimestre de l’any amb l’entrada de millores de serveis”, explica des del consistori.

Entre aquestes millores destaquen la llançadora al barri de Can Llong, que també serveix perquè els alumnes de l’Institut Castellarnau vagin a la plaça d’Espanya. La consolidació a l’alça dels usuaris d’autobús és molt positiva si es té en compte que va paral·lela a l’augment espectacular d’usuaris del tren.

Un 66% més d’usuaris de FGC

Quant a les dades que facilita Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), del 20 de juliol del 2017 al 19 de juliol del 2018 es va produir un augment de 1.445.089 usuaris, que representa un increment del 66%, gràcies a l’entrada en funcionament de les tres noves estacions de la línia. Es pot destacar que d’aquests, prop d’un milió de desplaçaments són interns entre les estacions de Sabadell. Per tant, “pot dir-se que la ciutadania també percep i utilitza el tren com a metro per moure’s per dins de la ciutat”, remarquen des de l’ajuntament.

Juli Fernández, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, es mostra molt satisfet per “uns resultats tan bons, que confirmen que les nostres polítiques van pel bon camí. El millor indicador per saber si la feina feta en mobilitat és bona o no és el nombre d’usuaris. Estem molt contents perquè els 30 nous busos que tindrem en el període 2015 fins al 2019, els nous serveis i millores en les línies i la renovació de la tecnologia en l’operació donen com a resultat més qualitat del sistema, que els usuaris reconeixen de la manera més fefaent: utilitzant molt més el transport públic. Ara, amb la congelació de preus de l’autobús urbà, volem reforçar aquesta tendència a l’alça”.

Per a Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, “tot això conforma la política en mobilitat d’aquest govern, en el qual tots els mitjans de transport tenen cabuda, sempre prioritzant els més democràtics i massius, és a dir, anar a peu, en bicicleta o transport públic. Però també el cotxe hi té el seu paper, sempre de manera ordenada i respectuosa. Això és el que impulsem, com ho fan totes les ciutats modernes del món”.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Transports