Ple Municipal

Rubí ampliarà el centre d’educació especial Ca n’Oriol

Serà obligatori comunicar les possibles afectacions sobre l’arbratge i el verd urbà, en un termini d’un any

El PSC torna a dominar el Vallès Oriental en les eleccions generals, després de quinze anys

Rubí ampliarà el centre d’educació especial Ca n’Oriol

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol de Rubí (Vallès Occidental) s’incrementarà. Així ho va decidir el Ple Municipal, el dimarts 25 de juliol, de manera unànime.

En efecte, les obres permetran construir un nou edifici de planta baixa al costat de l’existent, amb previsió per aixecar una altra planta a llarg termini.

Un altre plat fort del Ple va ser en relació amb l’arbratge de la ciutat, fruit d’una moció del grup d’En Comú Podem Rubí (ECP) i aprovat per totes les formacions –tret de Vox, que es va abstenir–.

El text estableix que sigui obligatori comunicar les possibles afectacions sobre l’arbratge i el verdurbà per obtenir qualsevol llicència d’obra, i diferenciar aquestes afectacions de les que es fan sobre el mobiliari urbà. Una vegada comunicada l’afectació, serà necessari un informe determinant si es pot evitar, i si no és així, definirà les accions compensatòries adequades.

La moció també acorda modificar la normativa que permet resoldre amb una «comunicació prèvia d’obres - sense tècnic» les actuacions que comportin tala de fins a cinc arbres, i redueix aquesta xifra a tres.

Notícies relacionades

Aquests tres acords seran efectius en el termini d’un any. A més, compromet el govern a crear la Comissió de l’Ordenança de Protecció de l’Arbratge i posar en marxa la seva redacció abans de sis mesos. Igualment també acorda establir en el nou POUM que la urbanització de qualsevol nou àmbit que inclogui vivendes hagi d’incorporar en el seu disseny l’aportació a l’espai públic d’un nombre mínim d’arbres.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí