La xacra dels abusos sexuals

La víctima de ‘La manada’ de Rubí denuncia violacions reiterades

  • Els Mossos van detenir dimarts a Terrassa els presumptes autors, que tenen entre 20 i 27 anys

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van arrestar aquest dimarts 11 d’abril cinc joves per violar en grup una dona també d’uns vint anys en un descampat de Rubí (Vallès Occidental). Els fets van passar a les 23.30 hores del 26 de desembre del 2022, fa quatre mesos. I la víctima va presentar una denúncia poc després. El cas, com passa cada vegada que es tracta d’una agressió sexual grupal, l’ha assumit la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) de la policia catalana.

Segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO, la dona agredida té una discapacitat, una condició que agreuja la superioritat amb què van actuar els cinc autors, la majoria dels quals estan sent investigats per un delicte de violació, la qual cosa significa que van agredir sexualment la víctima amb accés carnal, és a dir, amb penetració.

En la denúncia, la dona va aclarir que no era la primera vegada que patia una agressió sexual per part dels mateixos investigats. Va relatar que en el passat, abans dels fets que van passar la nit del 26 de desembre, havia sigut violada per alguns d’ells en ocasions anteriors.

La investigació va arrencar gràcies a la declaració de la víctima, que va poder fer que els agents de l’UCAS seguissin la pista dels sospitosos, que pertanyen a l’entorn de la dona. Durant aquests mesos, a més, els policies van reunir més proves que acreditaven els fets i que han permès arrestar-los i entregar-los al jutjat de Rubí, que, després d’interrogar-los, va decretar que ingressessin a la presó preventivament, com va avançar l’agència Europa Press.

Entre els indicis que tenen els Mossos hi ha converses de WhatsApp i dades aportades per la víctima –guardades al seu mòbil– que van ajudar a identificar els implicats. Segons les fonts consultades, algunes converses fins i tot donen a entendre que els autors eren conscients de l’agressió.

Els sospitosos són de nacionalitat marroquina i tenen 20, 24, 26 (dos d’ells) i 27 anys. Tots viuen amb les seves famílies en domicilis de Terrassa. El jutge afirma que existeixen «sospites fundades» que van cometre un delicte d’agressió sexual contra la víctima.

Notícies relacionades

Segons recull l’ordre de presó preventiva, la noia va ser arrossegada per força fins a les instal·lacions d’una vella nau industrial on els cinc homes la van violar. Al lloc, posteriorment, els investigadors hi van trobar burilles i un preservatiu utilitzat. Així mateix, el relat de la víctima ha sigut constant al llarg de la investigació i ha sigut «corroborat perifèricament per diversos elements externs i objectius». Entre d’altres, el jutge relata que un dels amics de la víctima va explicar l’estat d’angoixa en què la va trobar després de la violació.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí