Els joves al centre

‘Rubí jove’ centra la programació de primavera en salut i orientació

  • Torre Bassas posa en marxa a l’abril propostes d’oci i assessorament dirigit als joves

‘Rubí jove’ centra la programació de primavera en salut i orientació

agencia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La salut dels joves es troba a l’ordre del dia a Rubí (Vallès Oriental). Per aquesta raó, des del consistori de la ciutat vallesana s’ofereixen tallers de gestió de les emocions, sexualitat i drogues i consums responsables.

Les diferents iniciatives són pràctiques que inclouen formacions pràctiques i tenen la voluntat de crear un espai còmode entre joves i són les següents: ‘Xarxes socials i la relació amb el nostre cos’ convida a la reflexió sobre la percepció del propi cos (19 d’abril); ‘Consum normal’ interpel·la els i les joves sobre el consum normalitzat de substàncies com el tabac o l’alcohol (24 de maig) i ‘Jocs de taula i emocions’ utilitzarà el joc per acompanyar els i les joves en el procés d’identificar i connectar amb les emocions.

A l’entorn de la sexualitat, la programació preveu dos tallers ‘Converses amb Irene’ i ‘Hola, genitals, encantat/a de conèixer-los’ (16 de juny). Per reflexionar sobre el consum de drogues, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà l’exposició ‘Controls?’ del 10 de maig al 7 de juny, que s’acompanyarà el 2 de juny amb la proposta Party Drugs.

Per acompanyar els i les joves en el procés de decidir el seu futur acadèmic, l’Espai Jove torna a oferir el servei d’acompanyament a la sol·licitud de beques d’estudis postobligatoris del 30 de març al 16 de maig amb cita prèvia i obrirà l’equipament del carrer Sabadell com a aules d’estudi del 22 de maig al 13 de juny de dilluns a divendres, de 10 a 14 h; pensant especialment en l’alumnat que haurà de preparar les proves d’accés a la Universitat.

L’11 d’abril s’ofereix també una xerrada sobre itineraris amb el títol Last Minute!

Notícies relacionades

Durant la primavera també repeteixen tallers habituals que continuen tenint molta demanda entre les persones joves: costura, dibuix, boxa, teatre, reforç i K-Pop. Es mantenen de tardor els tallers de producció musical i cuina, que han tingut molt bona acollida i s’amplien a petició de les usuàries de l’Espai Jove els tallers d’escriptura, ball i futbol femení i per a persones no binàries.

Espai Jove Rubí

L’Espai Jove Torre Bassas també és la seu de grups de trobada oberts a la participació juvenil. És el cas del grup otaku Rubí Manji, el col·lectiu ecologista Fridays for Future; Urbs, que proposa trobades de rapers per practicar la improvisació (divendres de 16 a 19 h) i Kaipé, un espai de participació del col·lectiu LGTBI. A més, el grup de recent creació Escritores de la Torre també es trobarà a Torre Bassas per compartir textos narratius, poètics i de Wattpad.