Cultura

Els espais expositius de Rubí estrenen programació

El Museu Municipal Castell (MMUC), l’Espai Expositiu Antiga Estació i l’Espai Expositiu Aula Cultural oferiran diferents mostres el 2023

Els espais expositius de Rubí estrenen programació

Ayuntamiento de Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Municipal Castell (MMUC), l’Espai Expositiu Antiga Estació i l’Espai Expositiu Aula Cultural de Rubí (Vallès Occidental) presentaran durant aquest 2023 una variada oferta d’exposicions, que inclouen des de la divulgació històrica a la promoció d’artistes locals.

La programació del MMUC ha arrencat aquest mes de febrer amb la mostra La vinya al Vallès que, seguint el fil temàtic de la vinya, explica les lluites de la societat camperola catalana. Li agafarà el relleu Cent anys de dansa. L’Esbart Dansaire de Rubí, una mostra commemorativa del centenari d’aquesta entitat que, mitjançant textos i imatges, fa un retrat cronològic. L’exposició estarà oberta del 13 d’abril al 22 de juliol.

El MMUC també presentarà aquest any Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d’Alex Wainman (del 5 d’octubre al 23 de desembre) i un conjunt d’activitats familiars amb periodicitat mensual que arrencaran el 19 de març amb Titelles Perico i el fantasma trapella de Titelles Vergés.

Espai Expositiu Aula Cultural

Els i les artistes locals tornaran a ser protagonistes a l’Espai Expositiu Aula Cultural, on ja es pot disfrutar aquests dies de la mostra fotogràfica de Mariona López Las Tierras. La mostra de la jove autora de Rubí estarà oberta fins al 25 de març.

El 27 d’abril, s’instal·larà a l’Aula Cultural una exposició d’homenatge a l’artista de Rubí Oriol Marco, mort recentment. Aquesta proposta vol acostar el públic a l’imaginari d’aquest escultor amb una selecció de les seves obres més personals, moltes cedides per familiars i amistats. Es podrà visitar fins al 23 de setembre.

I a finals d’any, com marca la tradició, no faltarà l’exposició Diorames de Nadal, de l’Associació de Pessebristes de Rubí, que dona a conèixer les obres realitzades pels socis i sòcies d’aquesta entitat cultural i que és la mostra més visitada de tot l’any als equipaments municipals.

Espai Expositiu Antiga Estació

Del 16 de febrer al 30 de març, l’Associació Dones Creatives del Vallès exposa a l’Antiga Estació Tribut a les àvies, una mostra en la qual les sòcies d’aquesta entitat comparteixen l’art heretat d’elles i reivindiquen la seva figura.

El pintor i poeta Mariano Martínez portarà a aquest mateix equipament Murs i revolta, una mostra que plasma la seva cosmogonia personal, configurada a partir de lectures, viatges, conferències i pel·lícules, entre d’altres; una manera d’entendre el món que compartirà amb el públic de Rubí del 20 d’abril a l’1 de juliol.

Notícies relacionades

També farà parada a l’Antiga Estació la mostra anual del taller d’Anna Tamayo, en aquest cas amb una recopilació d’obres d’homenatge a Joaquín Sorolla. L’exposició es podrà visitar del 7 de setembre al 21 d’octubre.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí