Sequera

Rubí es dota d’un pla per gestionar l’ús de l’aigua en episodis de sequera

L’alcaldessa ha publicat un ban que recull les recents limitacions i restriccions dictades per l’Agència Catalana de l’Aigua

Rubí es dota d’un pla per gestionar l’ús de l’aigua en episodis de sequera

Imagen de archivo - Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar, en la sessió pertinent del novembre, el pla d’emergència en situació de sequera. La finalitat és establir un protocol que permeti als serveis gestionar aquestes situacions de forma coordinada.

El document permetrà que la ciutadania conegui les mesures que s’hauran d’aplicar, amb més anticipació i seguretat

El pla pretén minimitzar els impactes ambientals, econòmics i socials de la situació de sequera. De forma més específica, també persegueix:

  • Garantir les dotacions d’aigua per al proveïment urbà, d’ús domèstic, requerides per assegurar la salut i el benestar de la població, també en episodis crítics.

  • Minimitzar les restriccions dels cabals circulants dels rius i les aportacions d’aigua als ecosistemes i espais naturals associats al medi hídric.

  • Minimitzar els danys econòmics en les activitats que utilitzen l’aigua com a factor de producció, així com en altres que es relacionen a través del teixit econòmic del país.

Aquest pla només contempla mesures de restricció del consum en la fase de sequera hidrològica. També defineix un estat de prealerta, que no comporta limitacions per a les persones usuàries, però sí que porta associades certes accions preparatòries pel que fa a l’organització interna i de comunicació de dades.

La declaració dels estats de sequera hidrològica correspon a la Direcció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha emès un ban que recull les esmentades limitacions i restriccions. Ha establert una limitació del consum global d’aigua per proveïment que no pot superar els 286 litres per habitant/dia, en el cas de Rubí. Això inclou les activitats econòmiques i comercials.

Notícies relacionades

El reg de zones verdes s’haurà de fer en les franges de menys insolació i s’haurà d’evitar els dies de pluja. També queda prohibit omplir totalment o parcialment les fonts ornamentals, els llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, així com la neteja del carrer amb mangueres als particulars.

Els serveis municipals hauran de netejar amb la mínima despesa d’aigua possible i prioritzant l’ús d’aigua no procedent de la xarxa de proveïment d’aigua potable

Quant a les activitats econòmiques i comercials, es reduirà d’un 5% el consum d’aigua destinat a finalitats industrials i comercials i d’un 25% el consum d’aigua destinat al reg agrícola.

Temes:

Rubí