Voluntariat

Rubí anima la ciutadania a afegir-se a la xarxa de voluntariat Grans Nexes per combatre la soledat no volguda de les persones grans

La crida coincideix aquest 5 de desembre amb el Dia Internacional del Voluntariat

Rubí anima la ciutadania a afegir-se a la xarxa de voluntariat Grans Nexes per combatre la soledat no volguda de les persones grans

Ayuntamiento de Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí, coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat, anima la ciutadania a afegir-se a la xarxa Grans Nexes per fer front a la soledat no volguda de les persones grans.

La xarxa Grans Nexes s’estructurarà a través de les persones, entitats i comerços voluntaris que detectaran possibles situacions d’aïllament social, des de la sensibilitat i el respecte. Serveis Socials valorarà cada cas i desenvoluparà accions de vinculació al territori i la comunitat. Una vegada la persona gran entra en el circuit de Grans Nexes es farà un seguiment telefònic, atenent la seva soledat i promovent un vincle afectiu amb una persona voluntària que facilitarà la seva incorporació a la xarxa social del municipi. El desplegament de la xarxa Grans Nexes comença per buscar la complicitat de comerços i entitats dels barris del Centre i les Torres, les dues zones on la iniciativa es posa en marxa com a prova pilot.

Comerciants i entitats rebran una formació per saber com han d’actuar en cas de detectar una persona gran que necessiti suport o ajuda

Les persones que detectin un cas de soledat no desitjada poden posar-se en contacte amb el projecte a través del correu electrònic gransnexes@ajrubi.cat o el telèfon 637. 831.092. Aquelles persones que vulguin ser voluntàries o voluntàries i establir un vincle amb persones grans que es troben soles, poden oferir-se a través de la borsa de voluntariat de la web municipal.

La iniciativa Grans Nexes va néixer de la mà del Consell Consultiu de les Persones Grans que va traslladar al consistori, entre altres preocupacions, la necessitat d’estructurar una resposta per evitar i fer front a la soledat no volguda de les persones grans de la ciutat. El projecte s’ha emmarcat en el ‘Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans’ 2019-2022 que planifica les polítiques d’envelliment actiu i saludable amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu, que representa el 16% de la població de Rubí.

Aquest dilluns és el Dia Internacional del Voluntariat

L’Assemblea General de les Nacions Unides del dia 17 de desembre del 1985 va acordar que el 5 de desembre se celebrés mundialment el Dia Internacional del Voluntariat, a fi de contribuir i sensibilitzar el públic de tot el món sobre el voluntariat des de totes les seus vessants. Amb la commemoració d’aquest dia, l’Assemblea General de les Nacions Unides anima els governs a celebrar aquesta efemèride per reconèixer persones i entitats que de forma lliure i solidària tiren endavant projectes en benefici de les persones i la societat.

En sintonia amb el que recull l’Assemblea General de les Nacions Unides, l’ajuntament valora que, entorn del dia 5 de desembre, es pugui reconèixer i posar en valor la gran tasca que realitzen les entitats locals i els grups de persones voluntàries per fer front a les diferents situacions sobrevingudes.

Notícies relacionades

Des del 2019, Rubí forma part de la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu de generar entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí