Municipis

Les ciutats de l’Arc Metropolità reclamen la reforma del finançament local

L’entitat supramunicipal ressalta que la situació és encara més urgent des de la reforma de l’impost de la plusvàlua

Les ciutats de l’Arc Metropolità reclamen la reforma del finançament local
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità ha remarcat aquest 23 de novembre –durant l’Assemblea General de l’entitat celebrada a Terrassa– la necessitat de reformar al més aviat possible el finançament local perquè els municipis comptin amb prou recursos per donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

Els alcaldes i alcaldesses han aprovat una resolució en aquest sentit en què recorden que el finançament municipal és una assignatura pendent des de fa dècades i que la situació és encara més urgent des de la reforma de l’impost de la plusvàlua, que ha suposat una notable reducció dels ingressos.

«Els Ajuntaments assumim qüestions per les quals no tenim competències. Ho hem fet sempre. Per responsabilitat cap als nostres veïns i veïnes, per proximitat. Però això ha d’anar acompanyat de recursos per no escanyar els comptes municipals», ha dit l’alcaldessa de Rubí (Vallès Occidental), Ana María Martínez.

Notícies relacionades

Xavier Fonollosa, vicepresident de l’entitat i alcalde de Martorell (Baix Llobregat), ha afirmat: «Continuarem treballant com fins ara, però és necessari solucionar una vegada per sempre la qüestió de finançament perquè estem disposats a assumir més competències, però això ha d’arribar acompanyat d’un finançament just que ens permeti seguir endavant i prendre nous reptes».

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí Martorell