Solidaritat

Refugees Welcome busca llars d’acollida per a refugiades a Rubí

S’organitzaran dues sessions informatives per promoure l’accés a una vivenda compartida de les persones sol·licitadores d’asil

Refugees Welcome busca llars d’acollida per a refugiades a Rubí

Ayuntamiento de Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma ciutadana Refugees Welcome ha fet una crida per a aquells habitants de Rubí (Vallès Occidental) que vulguin llogar una habitació a persones refugiades i ofereix dues trobades informatives sota el títol Obrir les portes a les persones refugiades, ¿què hi pots fer tu?

Les sessions tindran lloc el 14 de setembre a les 11.00 h i el 15 de setembre a les 18.30 h a les oficines de l’entitat (Rambla del Raval, 34 de Barcelona) i es poden seguir ‘online’ a través de la plataforma Zoom. Per assistir-hi és necessari realitzar prèviament una inscripció gratuïta ‘online’.

L’objectiu d’aquestes reunions formatives és facilitar l’accés de les persones desplaçades a una vivenda compartida amb veïns de la ciutat i informar la població de Rubí sobre la situació de les persones refugiades a Espanya.

L’entitat facilita el contacte de persones sol·licitadores d’asil amb ciutadania local a partir de les afinitats i ganes de compartir vivenda en condicions d’horitzontalitat i respecte mutu.

Per oferir una vivenda només és necessari disposar d’una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social a partir d’un compromís mínim de sis mesos. L’equip de Refugees Welcome es reuneix amb cada unitat familiar i els guia en el procés per acollir una persona refugiada o vehiculant la seva voluntat d’ajuda de la millor manera possible.

Notícies relacionades

La ciutadania que vulgui obrir casa seva a la possibilitat de conviure amb persones refugiades que arriben a Rubí han d’omplir el formulari de la bossa de voluntariat perquè el consistori pugui traslladar els oferiments a l’entitat.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí