Celebracions

Rubí tanca sis dies de Festa Major amb alta participació

La plaça de l’Escardívol va arribar a reunir 22.000 persones en els concerts de la nit de dissabte

Rubí tanca sis dies de Festa Major amb alta participació

Ayuntamiento de Rubí.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí (Vallès Occidental) ha tancat sis dies de Festa Major marcats per l’alta participació i la recuperació de totes aquelles tradicions que havien quedat interrompudes per la pandèmia. Al voltant de 200 propostes, pensades per a tota mena de públics, han animat els rubinencs a ocupar massivament els carrers de la ciutat, que han omplert en molts casos espais centrals de la celebració com l’Escardívol, la plaça del Doctor Guardiet o l’amfiteatre del parc del Castell.

«Després d’aquests dos últims anys, la gent tenia unes ganes especials de viure la Festa Major de sempre, la de les activitats fins a altes hores de la nit i els grans espais de trobada», ha valorat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

El més destacat

Dins de la programació d’aquest any, s’han portat a terme totes les propostes habituals de la celebració, algunes de les quals es recuperaven després dels pitjors moments de la pandèmia. Aquest ha sigut el cas del festeig i el pregó a la plaça Pere Aguilera, aquest any a càrrec dels capgrossos del Club Natació Rubí (CNR), Montserrat Jiménez i Joan Manel Sampons, coincidint amb el 50 aniversari de l’entitat.

Entre les activitats que més il·lusió despertaven estava també el Ball de Gitanes al Carrer, que en la 38a edició va convocar dissabte 22 grups i un gran nombre d’espectadors i espectadores ─l’entitat organitzadora, l’Esbart Dansaire de Rubí, iniciava amb aquesta activitat i el tradicional espectacle de Festa Major els actes de celebració del seu centenari─; el Holi Dolly Rubí Festival, on es calcula que entre 5.000 i 6.000 persones es van banyar en pols de colors; el correaigua de Les Anades d’Olla, amb el Bòjum i les figures convidades; i la programació de la plaça Salvador Allende, alimentada de propostes de Rubí Jove i de les entitats juvenils de la ciutat. 

Un altre dels elements propis de la Festa Major que s’han recuperat aquest any han sigut els grans concerts, molts dels quals programats en el marc del festival RRandom. Les actuacions de Camela, Cali i el Dandee, LOS40 on Tour, Nancys Rubias i Versión Imposible van omplir de públic l’Escardívol fins a altes hores de la matinada. S’estima que 21.000 persones van arribar a passar en algun moment per aquest espai les nits de dijous i divendres, mentre que dissabte en van ser 22.000.

Notícies relacionades

En relació amb l’atenció de possibles casos d’agressions masclistes i LGTBI-fòbiques, s’han realitzat 1.379 accions de sensibilització, 11 assessoraments sobre agressions fora de l’àmbit de la Festa Major i sis assessoraments dins del context de la celebració. L’equip de professionals del Punt Lila ha atès, d’altra banda, quatre denúncies per agressions i ha intervingut en tres casos.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí

Temes:

Rubí Festes