Entre el 17 i el 19 de juny

Dibuixants, cosplayers i k-popers es donaran cita en la 2a edició del Saló del Còmic i el Manga de Rubí

  • La proposta aplegarà 24 parades d’autors, xerrades i presentacions editorials, entre altres activitats

Dibuixants, cosplayers i k-popers es donaran cita en la 2a edició del Saló del Còmic i el Manga de Rubí

Ayuntamiento de Rubí

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El II Saló del Còmic i el Manga de Rubí (Vallès Occidental) es podrà visitar amb entrada lliure i gratuïta entre el 17 i el 19 de juny a la rambla del Ferrocarril. La proposta tindrà un escenari on es realitzaran xerrades i presentacions editorials i comptarà amb 24 parades d’autors, autores i editorials.

Tres dels estands del saló són rubinencs: Kame Kame, Señor Miyagui Rubí i Frandisco. Durant tot el cap de setmana, els i les il·lustradores del col·lectiu local CIRC oferiran una exposició i diverses propostes creatives, com un taller per elaborar la teva pròpia vinyeta de còmic. Per la seva banda, Núria Lombarte Recasens, membre de CIRC i tallerista de Manga a l’Espai Jove Torre Bassas, ha fet la imatge del cartell.

L’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa també se suma a les activitats paral·leles del saló amb un taller d’il·lustració sobre maó. Així, firmaran còmics artistes com ara Josep Busquets, Montse Mazorriaga, Toni Kudo i Roger Bonet.

Activitats paral·leles

El divendres 17 de juny, el saló obrirà de 17 a 21 h. ‘Hèroeverso’, la presentació de les novetats de Letrablanka Editorial, l’empresa col·laboradora en l’organització de la proposta, donarà el tret de sortida a l’esdeveniment. La primera tarda de saló es tancarà amb l’actuació del ‘dj’ local Rouge Soler, que oferirà una sessió de bandes sonores de sèries i pel·lícules relacionades amb el còmic i l’anime. La primera tarda de saló es tancarà amb una Eslam Poetry coordinada per l’Associació Cultura Excèntrica (20 h).

Durant el cap de setmana, el saló es podrà visitar als matins de 10 a 14 h, obrirà de nou a les 17 h i tancarà a les 21 h, dissabte a les 20.30 h i diumenge. El dissabte 18 de juny, les activitats paral·leles arrencaran a les 10 h amb una Trocalleria amb secció especial dedicada a l’intercanvi de llibres, còmics i manga de segona mà. A les 12.30 h, Juan Samu i David Macho protagonitzaran la xerrada ‘Publicant a l’estranger’. Grafit Editorial presentarà les seves novetats a les 17.30 h i a les 18 h, tindrà lloc una xerrada debat sobre el món del còmic sota el títol ‘Després d’UCM, per Whats is Sofia, Spider Eli i Más Que Cómics’. Dissabte, el Saló tancarà amb la mostra de Cosplay.

Notícies relacionades

El diumenge 19 de juny, Alejo Valdearena parlarà de la creació de còmic infantil (12 h) i Sudando Tinta Ediciones presentarà les seves novetats editorials (17.30 h). La segona edició del Saló del Còmic de Rubí tancarà amb la mostra de K-Pop dels joves de Torre Bassas (18 h), l’exhibició de K-Pop del grup W.O.L i la proposta Rrandom K-Pop.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí