Reciclatge

El Punt Verd del Mercat Municipal de Rubí millora el sistema de recollida de l’oli de cuina utilitzat

Des d’aquesta setmana s’ha de deixar l’oli dins d’un ‘claki’, un recipient que permet guardar aquest residu domèstic a casa per posteriorment portar-lo a reciclar

El Punt Verd del Mercat Municipal de Rubí millora el sistema de recollida de l’oli de cuina utilitzat

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Punt Verd del Mercat Municipal de Rubí (Vallès Occidental) ha millorat el sistema de recollida de l’oli de cuina utilitzat. Fins ara, aquest residu es podia dipositar en un envàs qualsevol de plàstic, però des d’aquesta setmana s’ha de deixar l’oli dins d’un claki,un bidó petit dissenyat per a l’ocasió.

L’oli és un residu molt comú a casa i molt perillós si no es gestiona com cal. Cada litre d’oli pot contaminar 10.000 litres d’aigua. Per això és important no tirar-lo a l’aigüera, una acció que es fa a moltes llars i que cal evitar.

Els clakis són uns recipients de plàstic dur i boca ampla, dissenyats especialment per poder abocar l’oli directament de la paella i amb un tap de doble membrana que evita els vessaments indesitjats. Aquests bidons de petit format permeten guardar aquest residu domèstic a casa per posteriorment portar-lo a reciclar i que es pugui transformar en biodièsel.

Feina per a persones amb diversitat intel·lectual

Aquesta recollida es realitza a través del projecte Rubiclak, una iniciativa que, d’una banda, evita la contaminació de les aigües i, de l’altra, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí. El projecte Rubiclak el van impulsar les mares i pares de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i actualment està gestionat per l’entitat APDIR.

Notícies relacionades

Els clakis hauran de deixar-se a l’espai habilitat per a la seva recollida, en una de les taquilles del Punt Verd, i les persones usuàries en podran agafar un de net per continuar contribuint al reciclatge d’aquest residu.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí Reciclatge