Consell Executiu

L’escriptor rubinenc Enric Larreula, distingit amb la Creu de Sant Jordi

El també il·lustrador i professor és el tercer veí de Rubí guardonat amb aquest distintiu

L’escriptor rubinenc Enric Larreula, distingit amb la Creu de Sant Jordi

Pau Cortina / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha donat a conèixer el llistat de guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2021. D’aquesta manera, el Consell Executiu ha distingit l’escriptor, il·lustrador i professor Enric Larreula, veí de Rubí (Vallès Occidental) pel seu compromís amb la defensa de la llengua i la cultura catalana.

Nascut el 1941 a Barcelona, en una família obrera, Larreula va començar a treballar com a dibuixant, comercial de llibres, cantautor i professor de català fins que als 35 anys es va llicenciar en Filologia Catalana.

Ha sigut professor de didàctica de la llengua a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. Com a escriptor, ha publicat més d’un centenar d’obres, entre les quals destaca Marduix (1983) que va rebre el Premi Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil el 1984.

El tercer rubinenc amb la Creu de Sant Jordi

Larreula no és l’únic rubinenc a rebre aquest guardó. Els fotògrafs Ignasi Marroyo i Josep Maria Roset també van rebre la Creu de Sant Jordi, el 2014 i el 2018, respectivament.

Notícies relacionades

Aquest any el Govern també ha distingit la periodista Mònica Terribas, la futbolista Alexia Putellas i el grup Els Pets, entre d’altres.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO