Dia contra el càncer de mama

Rubí instal·la contenidors roses per fomentar el reciclatge del vidre i prevenir el càncer de mama

La vallesana és una de les 170 ciutats que s’han sumat a la campanya ‘Recicla vidre per elles’ que convertirà els envasos per reciclar en donacions a la Fundació Sandra Ibarra

Rubí instal·la contenidors roses per fomentar el reciclatge del vidre i prevenir el càncer de mama

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí (Vallès Occidental) és una de les més de 170 ciutats espanyoles que aquest any s’han sumat a la campanya Recicla vidre per elles, una iniciativa solidària que impulsa Ecovidre amb la col·laboració de la Fundació Sandra Ibarra per promoure el reciclatge de vidre i contribuir a la lluita contra el càncer de mama.

En el marc d’aquesta campanya, que coincideix en el temps amb la commemoració, aquest dimarts, del Dia mundial de la lluita contra el càncer de mama, s’han instal·lat dos iglús roses a la plaça de Catalunya de Rubí. D’aquesta manera, Ecovidre transformarà els envasos de vidre dipositats en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra que treballa per impulsar la investigació científica del càncer, la prevenció i la millora de la qualitat de vida dels pacients i supervivents.

El càncer de mama és el tipus de càncer més freqüent que tenen les dones a Catalunya. Es diagnostiquen aproximadament 3.400 casos cada any en dones de 50 anys o més.

La contaminació, factor de risc del càncer

«Només reciclant vidre, ja ajudem la salut i prevenim el càncer», ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, que ha seguit: «Tenint en compte que un dels principals factors de risc del càncer és la contaminació, reciclar vidre ajuda a prevenir la malaltia».

El vidre reciclat comporta una reducció d’un 20% de les emissions i una reducció del consum d’aigua d’un 40% en relació amb el vidre nou.

En aquesta cinquena edició, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot Espanya, com Reus, Palamós, Madrid i Sevilla.

El reciclatge de vidre a Rubí

Notícies relacionades

Segons les últimes dades relatives a l’any 2020, els rubinencs van reciclar un total de 1.358 tones d’envasos de vidre, cosa que suposa que cada habitant en va reciclar de mitjana 17,3 kg. No obstant, també n’estem malgastant unes 1.200 tones més. Això comporta uns 190.000 euros que podríem destinar a altres actuacions.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO