D’abril a setembre

El Cicle Gaudí programa a Rubí els últims èxits del cine català

  • La comèdia Sentimental i el documental My Mexican Bretzel són algunes de les pel·lícules que es podran veure al Teatre Municipal La Sala 

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Cicle Gaudí, la programació estable que organitza l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental), inclou entre les seves pròximes projeccions al municipi vallesà alguns dels èxits més recents del cine català. Sentimental, La vampira de Barcelona, My Mexican Bretzel, No matarás i La dona il·legal són els títols que es podran veure al Teatre Municipal La Sala des d’ara i fins al setembre.

El 16 d’abril arribarà a Rubí l’última pel·lícula dirigida per Cesc Gay, Sentimental, una comèdia amb tocs dramàtics protagonitzada per Javier Cámara, Belén Cuesta, Alberto San Juan i Griselda Siciliani.

El pròxim títol que es podrà veure a Rubí dins del Cicle Gaudí, el 21 de maig, serà La vampira de Barcelona, un ‘thriller’ de Lluís Danés que té entre els seus principals intèrprets Nora Navas, Roger Casamajó, Bruna Cusí, Sergi López, Mario Gas, Núria Prims i Francesc Orella. La vampira de Barcelona ha obtingut cinc Premis Gaudí, inclòs el de Millor Pel·lícula, i el Gran Premi del Públic en l’última edició del Festival de Sitges.

El cicle de juny a setembre

El 18 de juny serà el torn d’un dels últims fenòmens del cine documental: My Mexican Bretzel. Aquest treball de Nuria Giménez Lorang desdibuixa els límits entre realitat i ficció al construir-se a partir de filmacions casolanes dels anys 50 i 60. Aquestes gravacions han sigut muntades per il·lustrar el diari personal de la Vivian, una dona de classe acomodada que, a través de les seves vivències, ens acaba submergint en un somni romàntic. Guanyadora del Premi Gaudí a Millor Documental, s’ha emportat també els guardons al Millor Guió i Millor Muntatge (compartit amb Cristóbal Fernández).

Mario Casas es colarà a la pantalla de La Sala el 16 de juliol amb la pel·lícula No matarás, de David Victori. El seu paper protagonista en aquest ‘thriller’ li ha valgut els premis Goya, Gaudí i Feroz. L’última pel·lícula programada és La dona il·legal, que es podrà veure el 10 de setembre. Ramon Térmens dirigeix aquest ‘thriller’ amb rerefons social protagonitzat per Daniel Faraldo.

Notícies relacionades

Les entrades per a les diferents sessions del Cicle Gaudí es poden adquirir ja a través d’internet i de la taquilla de La Sala, que obre els dijous i divendres de 17 a 20 h. El preu de l’entrada general és de 4,5 euros (3 en cas de tenir de dret a descompte). 

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO