Successos

Resolt un segrest a Rubí que es va produir per pressionar una dona per un judici sobre violència masclista

  • La policia catalana ha detingut dos homes, de 37 i 36 anys, un com a presumpte autor d’un segrest i l’altre com a còmplice

  • Els fets van tenir lloc dijous passat, quan una dona va trucar al 112 per alertar que la seva exparella s’havia emportat per la força el seu cosí, de 23 anys

  • El Jutjat d’Instrucció 1 de l’Hospitalet ha decretat l’ingrés en presó preventiva del segrestador

zentauroepp49612304 29 08 2019 agentes de patrulla de los mossos d esquadra  en 190830171744

zentauroepp49612304 29 08 2019 agentes de patrulla de los mossos d esquadra en 190830171744 / MOSSOS D ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos han resolt un segrest que s’havia produït per pressionar una dona davant un judici pròxim relacionat amb un cas de violència de gènere. La policia catalana ha detingut dos homes, de 37 i 36 anys i nacionalitat equatoriana, un com a presumpte autor d’un segrest i l’altre com a còmplice.

Els fets van tenir lloc dijous passat, quan una dona va trucar al 112 per alertar que la seva exparella s’havia emportat per la força al seu cosí, de 23 anys. Es dona la circumstància que l’home estava pendent d’un judici per violència de gènere que s’havia de celebrar en les pròximes setmanes i volia pressionar la dona amb el segrest perquè tornés amb ell.

Els Mossos van desplegar un dispositiu policial i una vegada van constatar els fets i la imposició de condicions per a l’alliberament de l’ostatge ho van posar en coneixement de la Unitat de Segrestos i Extorsions. Aquesta va desplaçar especialistes al lloc per iniciar les investigacions i fer l’assessorament en les negociacions.

Antecedents policials i perfil violent

Els agents van poder establir que la motivació principal de l’autor del segrest tenia a veure amb la gelosia cap a la seva exdona davant la possibilitat que hagués refet la seva vida sentimental. A més, en les pròximes setmanes tenien un judici pendent, en què l’home constava encausat com a presumpte autor de violència en l’àmbit de la llar.

Es tractava d’un home amb diversos antecedents policials i un perfil violent, cosa que va fer saltar totes les alarmes dels investigadors. Aquesta realitat va portar que s’engegués un dispositiu de protecció i acompanyament permanent de la denunciant.

Hores més tard, i com a conseqüència del dispositiu policial, es va portar a terme un operatiu de control en una casa d’una urbanització de Rubí (Vallès Occidental), on les indagacions policials situaven que l’autor del segrest retenia contra la seva voluntat el cosí de la denunciant, amb la col·laboració d’un còmplice.

Presó preventiva per a l’exparella

Finalment, els Mossos van poder alliberar el noi sa i estalvi i van detenir l’autor del segrest i el seu còmplice. Tots dos tenien un ampli historial delictiu i amb connexions amb algunes bandes juvenils de caràcter violent. També tenien diversos requeriments de detenció dictats per diversos organismes judicials.

Notícies relacionades

La investigació ha sigut tutelada pel Jutjat d’Instrucció 1 de l’Hospitalet de Llobregat, que ha decretat l’ingrés en presó preventiva de l’exparella de la dona i llibertat amb càrrecs per al còmplice.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO