8-M 2021

Rubí es compromet amb la lluita per l’equitat de gènere

  • El manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona ha reivindicat la igualtat real entre gèneres

  • La lectura del manifest ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez

  • El govern local promourà la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió

Rubí es compromet amb la lluita per l’equitat de gènere
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8-M) ha reivindicat la igualtat real entre gèneres posant èmfasi en com la Covid-19 ha fet més profunda la discriminació que pateixen les dones.

«Arreu del món, les dones s’enfronten a un augment de les violències masclistes, de les tasques de cures no remunerades, de la bretxa salarial i digital, de la desocupació, de la pobresa [...] i a un retrocés en drets socials, econòmics i polítics», diu el text de la Diputació de Barcelona.

La lectura del manifest, que s’ha gravat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Rubí per causes meteorològiques, ha anat a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, i sis dones de cinc entitats rubinenques.

La lluita per l’equitat

A través del manifest Rubí vol «reiterar» el seu compromís amb l’equitat de gènere com a dret humà fonamental i ha manifestat el seu compromís de «continuar treballant per posar fi a qualsevol forma de discriminació contra les dones, incloure la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques, també les que donen resposta a l’impacte de la Covid-19 i promoure la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió en la vida política, econòmica, social i cultural».

Notícies relacionades

L’acte ha comptat amb la presència de diversos regidors i regidores del consistori rubinenc i s’ha retransmès a través de les xarxes socials municipals perquè la ciutadania hi pogués accedir.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí Igualtat