8-M 2021

Rubí es compromet amb la lluita per l’equitat de gènere

  • El manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona ha reivindicat la igualtat real entre gèneres

  • La lectura del manifest ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez

  • El govern local promourà la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió

Rubí es compromet amb la lluita per l’equitat de gènere
Es llegeix en minuts

El Periódico

El manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8-M) ha reivindicat la igualtat real entre gèneres posant èmfasi en com la Covid-19 ha fet més profunda la discriminació que pateixen les dones.

«Arreu del món, les dones s’enfronten a un augment de les violències masclistes, de les tasques de cures no remunerades, de la bretxa salarial i digital, de la desocupació, de la pobresa [...] i a un retrocés en drets socials, econòmics i polítics», diu el text de la Diputació de Barcelona.

La lectura del manifest, que s’ha gravat a la sala de premsa de l’Ajuntament de Rubí per causes meteorològiques, ha anat a càrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, i sis dones de cinc entitats rubinenques.

La lluita per l’equitat

A través del manifest Rubí vol «reiterar» el seu compromís amb l’equitat de gènere com a dret humà fonamental i ha manifestat el seu compromís de «continuar treballant per posar fi a qualsevol forma de discriminació contra les dones, incloure la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques, també les que donen resposta a l’impacte de la Covid-19 i promoure la participació plena i efectiva de les dones en tots els nivells de decisió en la vida política, econòmica, social i cultural».

Notícies relacionades

L’acte ha comptat amb la presència de diversos regidors i regidores del consistori rubinenc i s’ha retransmès a través de les xarxes socials municipals perquè la ciutadania hi pogués accedir.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí Igualtat