Educació

edRa i La Serreta de Rubí oferiran la doble titulació de batxillerat artístic i Gràfica Interactiva

  • Així, els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Gràfica Interactiva podran obtenir el títol de Batxillerat Artístic superant un curs addicional

  • L’escola municipal d’art i disseny també està treballant en un nou espai de fabricació digital

  • Per accedir-hi, cal tenir el títol d’ESO o equivalent i superar la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny

edRa i La Serreta de Rubí oferiran la doble titulació de batxillerat artístic i Gràfica Interactiva
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir del curs 2021-2022 vinent, l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà de Gràfica Interactiva de l’escola d’art i disseny edRa podrà obtenir el títol de Batxillerat Artístic superant un curs acadèmic addicional a l’Institut La Serreta.

Així, aquesta doble titulació permetrà fer el batxillerat d’arts en tres anys en lloc d’en dos, mentre es cursa el cicle formatiu de grau mitjà de Gràfica Interactiva.

Durant el primer curs dels tres es farà una part del primer curs del batxillerat estàndard de dos anys i el primer del cicle formatiu de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny. 

Durant el segon curs es realitzarà la part que falta del primer curs del batxillerat estàndard, que, una vegada finalitzada, equivaldrà al primer curs d’un batxillerat estàndard de dos anys, i el segon i últim del cicle formatiu de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny. En el tercer curs només es farà l’últim any que queda del batxillerat, que equival al segon curs del batxillerat estàndard de dos anys.

Augmentar l’oferta formativa

«La implementació d’aquesta doble titulació permet a l’Escola d’Art i Disseny (edRa) de la ciutat continuar creixent i mantenir-se com a centre punter en ensenyaments artístics. L’acord amb l’Institut La Serreta també és positiu per a Rubí, perquè augmentar l’oferta formativa que la ciutat proporciona als rubinencs més possibilitats d’estudiar allò que vulguin sense sortir del municipi», diu el regidor d’Educació, Víctor García Correas.

Per accedir a la doble titulació, cal tenir el títol d’ESO o equivalent i haver superat la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà d’arts plàstiques i disseny.

Una vegada acabada la doble titulació, l’alumnat podrà accedir a cicles de grau superior, a estudis artístics superiors de disseny o conservació de béns culturals, o bé a un grau universitari, superant les proves d’accés a la universitat. 

Espai de Fabricació Digital

D’altra banda, edRa incorporarà a les seves instal·lacions un espai de Fabricació Digital que comptarà amb una talladora làser de gran format, dues impressores 3D i una talladora de laminats per control numèric.

Aquest espai permetrà la construcció de prototips dissenyats digitalment, tant en 2D com en 3D, a partir de materials molt diversos i donarà servei a l’alumnat de cicles formatius d’art i disseny i de tallers artístics.

Es preveu que l’espai s’obri a la ciutadania el curs vinent a través de tallers de fabricació que podran acostar aquesta tecnologia als centres educatius i a les empreses de la ciutat.

Notícies relacionades

L’espai de Fabricació Digital s’ubicarà als tallers de l’escola edRa que actualment s’estan reformant.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí