Rubinencs en les eleccions del 14-F

Sonia Sierra, de Ciutadans, la rubinenca amb una posició més destacada en les llistes del 14-F

Rafa Güeto anirà de número 37 en la llista del PSC; Juan José Giner, de 38 en la del PP, i Ànnia Garcia figurarà en el número 51 en la papereta dels comuns

Sonia Sierra, de Ciutadans, la rubinenca amb una posició més destacada en les llistes del 14-F
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La diputada Sonia Sierra és, a priori, la política rubinenca que apareixerà en un lloc més alt de les llistes que es presentaran a les eleccions al Parlament, previstes per al 14-F. Sierra repetirà per tercera vegada en la llista que finalment encapçalarà Carlos Carrizosa, però no se sap encara a quin lloc, segons ella mateixa ha confirmat a Ràdio Rubí.

De tota manera, el seu paper com a portaveu adjunta i la voluntat expressada pel cap de llista de «tirar del planter» la situen amb possibilitats de, com a mínim, repetir la cinquena posició del 2015 i del 2017.

Sierra ha sigut durant aquest mandat portaveu adjunta de Ciutadans al Parlament i en les eleccions municipals del 2015 va ser número 2 de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, entrant a ser regidora de la Ciutat Comtal, tot i que només ho va ser durant uns mesos, ja que va deixar el càrrec quan va ser escollida diputada. 

Dins dels partits no independentistes, el quart tinent d’alcaldia del govern local Rafa Güeto anirà de número 37 en la llista del PSC; el portaveu popular local Juan José Giner, de 38 en la del PP i Ànnia Garcia, segona tinenta d’alcaldia en el govern local, figurarà en el número 51 en la papereta dels comuns.

Es dona el cas, sempre segons Ràdio Rubí, que Vox ha anunciat la incorporació de fins a tres persones de la localitat en la seva llista per Barcelona, tot i que no n’ha revelat el nom.

En l’altre gran àmbit de la política catalana, el sobiranisme, ni Junts per Catalunya, ni Esquerra Republicana ni la CUP tindran cap nom de Rubí entre els seus candidats. L’excepció serà l’exregidor convergent Víctor Puig, que anirà de número 2 de Primàries Catalunya.

L’Ajuntament de Rubí modifica alguns col·legis electorals

També en relació amb les pròximes eleccions autonòmiques, l’Ajuntament de Rubí ha decidit canviar alguns col·legis electorals per garantir que la ciutadania que opti per votar de manera presencial pugui fer-ho amb seguretat.

El servei de processos electorals del consistori ha valorat els col·legis electorals dels últims comicis per determinar si eren prou espaiosos. En funció d’aquesta valoració, hi ha escoles que canvien d’ubicació i n’hi ha d’altres on es varia la localització de les meses.

Així, les dues meses que estaven situades a l’Ateneu Municipal (c. Xile, 1), les dues meses de la residència Casal de la Gent Gran (c. Lepant, 31), les tres meses que estaven situades al Centre Cívic de Can Oriol (c. Sòria, 19), i les dues meses que estaven situades a la Torre Bassas (c. Sant Muç, 1), estaran ubicades en aquesta ocasió a l’Institut La Serreta (c. Lepant, 1).

Els que fins ara votaven a l’escola Bressol Bruna (c. Calderón de la Barca, 4), i les persones que dipositaven el vot a les 3 meses situades en l’Associació de Veïns la Plana de Can Bertran (c. General Castaños, 2), el 14 de febrer s’hauran de dirigir a la biblioteca Mestre Martí Tauler (c. Aribau, 5).

A l’edifici Ressò (av. Can Tapis, 91-93), hi haurà dues taules que anteriorment estaven situades a l’escola bressol Sol Solet (c. Joaquim Blume, 28). En aquesta escola bressol continuarà ubicada una taula que correspon al nucli del districte 2, secció 1.

A l’escola 25 de Setembre (passatge Marconi, 2-14), seran ubicades les sis meses que fins ara hi havia al Centre de Salut Comunitària (c. Pitàgores, 4) i les dues meses que ja hi havia en aquesta escola es mantenen.

Finalment, els veïns i veïnes que fins ara votaven a les dues meses del Centre Cívic de Can Fatjó (av. Castellbisbal, 31) o tres meses situades a l’escola bressol Sol Solet (c. Joaquim Blume, 28) podran votar a l’Institut Duc de Montblanc (av. Can Fatjó, 134-138).

Notícies relacionades

A més, el nombre total de meses d’aquests comicis també s’ha ampliat fins a les 89, quatre més que en anteriors convocatòries, per alleugerir el nombre d’electors en alguns col·legis electorals.

Més notícies de Rubí, en l’edició local d’EL PERIÓDICO