Urbanisme

Rubí àmplia l’illa de vianants amb els carrers Cervantes, Llobateras, Balmes i Doctor Turró

  • Les noves incorporacions s’afegeixen a l’illa aquest divendres, 18 de desembre
  • L’ampliació, explica l’alcaldessa de Rubí, respon a la voluntat de millorar la qualitat de vida dels rubinencs
Rubí àmplia l’illa de vianants amb els carrers Cervantes, Llobateras, Balmes i Doctor Turró
1
Es llegeix en minuts

A partir d’aquest divendres 18 de desembre, a l’illa de vianants de Rubí s’afegeixen la zona per als vianants del carrer Llobateras, entre els carrers Doctor Turró i Cal Príncep; el carrer Cervantes, entre els carrers Cal Príncep i Méndez Núñez; el carrer Balmes, entre els carrers Pintor Murillo i Llobateras; i el carrer Doctor Turró.

L’alcaldessa del municipi, Ana María Martínez, destaca que aquesta ampliació respon a la voluntat de millorar la qualitat de vida dels rubinencs i explica que «això implicarà una disminució de les emissions de gasos contaminants i ajudarà a fer una ciutat més saludable i sostenible

Així, la incorporació d’aquests nous trams de carrers, ressalta el govern municipal, «té un efecte molt important en la consolidació del tram de zona per als vianants de l’avinguda Barcelona», ja que així «s’elimina el principal focus de conflicte entre cotxes i vianants en l’encreuament entre l’av. Barcelona i el carrer Llobateras».

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Aquesta nova ampliació és una de les actuacions recollides en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Rubí, que a causa de la Covid-19 s’ha vist accelerada.

La pandèmia, recorda el consistori, va portar l’Ajuntament a elaborar el Pla Estratègic de Mobilitat de Rubí desescalada Covid-19, encaminat a reservar espais per a la circulació a peu; zones on els ciutadans puguin passejar mantenint la distància de seguretat.

Notícies relacionades

Les sol·licituds per accedir a la nova zona ampliada s’han de tramitar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) del Centre fins al 31 de març. Serà durant els primers mesos quan s’establirà un període informatiu perquè els nous usuaris puguin fer aquest tràmit.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Rubí Urbanisme