ACCIONS MUNICIPALS

L'Ajuntament de Rubí desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous

Aquestes ocupacions es trobaven a la zona de domini públic hidràulic i a la zona de servei del torrent dels Alous

Això «suposava un perill per als seus ocupants», ja que en cas de crescudes al torrent els materials podien obstruir el curs i causar inundacions

L'Ajuntament de Rubí desmantella els horts il·legals del torrent dels Alous
Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana els treballs de retirada de tancaments de parcel·les, horts il·legals i «altres construccions diverses» en l’entorn natural dels Alous. 

Aquestes ocupacions que, explica el consistori, es trobaven a la zona de domini públic hidràulic i a la zona de servei d’aquest torrent, «suposaven un perill per als seus ocupants», ja que «en cas de crescudes al torrent, el cabal d’aigua hagués pogut provocar l’arrossegament d’aquests materials, obstruir el curs i causar inundacions importants». 

Més enllà del risc d’inundació, declara el govern local, aquests horts i barraques il·legals «representaven una amenaça quant a la preservació de l’entorn natural de la zona» ja que afecten les zones de reproducció de l’arbratge, de creixement de la vegetació de ribera i, «en molts casos, podien suposar la tala d’arbres i rebrots». 

A més, l’acumulació d’altres materials com fustes o plàstics utilitzats per realitzar aquests tancats podien provocar incendis amb facilitat

Restauració vegetal de la zona 

D’altra banda, l’Ajuntament de Rubí remarca que està mantenint converses amb Sant Cugat perquè el consistori «procedeixi a la retirada d’horts il·legals del llac dels Alous i de la part del torrent que es troba en el seu terme municipal». 

A Rubí, segons aclareix el consistori, ja s’han retirat totes les construccions i ara s’està netejant condicionant la zona. A més, expliquen, es realitzarà una restauració vegetal, amb la voluntat que aquest espai no es torni a ocupar i recuperi el seu valor natural

Et pot interesar

Per la seva banda, l’ajuntament recorda que la ciutat disposa d’un equipament d’horts municipals a Cova Solera, perquè la ciutadania pugui cultivar les diferents parcel·les de la instal·lació. Actualment, afegeixen, el consistori està planificant l’ampliació del projecte a altres llocs del municipi i ha elaborat una proposta de reglament d’usos per a aquest tipus d’equipaments. 

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA