per al curs 2020-2021

Rubí i la Generalitat posen a disposició d'Educació edificis públics per al pròxim curs escolar

L'alcaldessa Ana María Martínez Martínez s'ha reunit amb el conseller Josep Bargalló per tractar l'adaptació de les escoles a la realitat educativa després de la Covid-19

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa socialista de Rubí (Barcelona), Ana María Martínez Martínez, s’ha reunit amb el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló Valls, per tractar l’adaptació de les escoles de la localitat vallesana a la realitat educativa després de l’emergència sanitària de la Covid-19. 

Els representants de les dues administracions han començat a planificar l’inici del curs 2020-2021 a Rubí per garantir que l’alumnat pugui tornar a les aules el setembre amb les màximes garanties de seguretat possibles. 

Durant la trobada, s’han analitzat les dues variables que marcaran la tornada de les classes: la necessitat de mantenir la distància interpersonal als centres educatius i la voluntat de garantir que tots els alumnes puguin, si fa falta, seguir el curs de manera telemàtica.

Per aquesta raó, les dues administracions s’han compromès a compartir els edificis dels quals són titulars per assegurar que tot alumnat pugui accedir a tant a les classes com a les activitats extraescolars. Així, el consistori ha posat a disposició del Departament d’Educació els edificis municipals que puguin ser útils a les escoles i des de la conselleria s’ha fet el mateix amb els edificis dels instituts de secundària.

Bargalló ha traslladat a l’alcaldessa el pla de digitalització de la conselleria que preveu que el 100% de l’alumnat tingui accés a internet i a tauletes. Per minimitzar la fractura digital que podien patir algunes llars, l’Ajuntament de Rubí ha adquirit 130 connexions a internet i 59 tauletes per garantir que tots els nens i joves de la ciutat disposin de les eines necessàries per seguir el curs escolar des de casa.

Notícies relacionades

Aquests dies, l’alcaldessa i el regidor d’educació, Víctor García Correas, visiten els centres educatius de la ciutat que, amb l’entrada de Rubí a la segona fase de la desescalada, han pogut tornar a rebre alumnes de manera voluntària. A través d’aquestes trobades, els dos edils intercanvien impressions amb els equips directius de cada centre sobre l’adaptació als nous requeriments sanitaris.

Més notícies de Rubí