desconfinament

La biblioteca, el cementiri i les zones d'esbarjo per a gossos de Rubí s'adapten a les mesures de la fase 2

Els camps de futbol de Can Rosés, Can Fatjó i el 25 de Setembre, i la zona esportiva de Can Mir, podran tornar a obrir només per a entrenaments bàsics individuals

La biblioteca, el cementiri i les zones d'esbarjo per a gossos de Rubí s'adapten a les mesures de la fase 2
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’entrada de Rubí (Barcelona) a la fase 2 de la desescalada té afectacions en diversos serveis i equipaments municipals. A partir d’aquest dilluns, per exemple, es podrà tornar a visitar el cementiri en el seu horari habitual abans de la pandèmia. La reobertura de l’equipament anirà acompanyada d’una flexibilització de les mesures que fan referència a les vetlles i els enterraments: els primers podran reunir un màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats, mentre que als enterraments podran assistir-hi un màxim de 25 persones, a més de l’encarregat d’oficiar la cerimònia.

Un altre espai que es tornarà a obrir a partir d’aquest dilluns seran les zones d’esbarjo per a gossos, que s’havien mantingut clausurades des de la declaració de l’estat d’alarma per prevenir la concentració de persones al seu interior.

El dimarts 9 de juny també es reactivarà la càrrega i descarrega de l’illa de vianants en el seu horari habitual abans del confinament: de dilluns a divendres, de 7.30 h a 11 h i de 15 h a 16 h, i els dissabtes, de 7.30 h a 11 h. Des del mes de març, la regulació havia quedat sense efecte per facilitar la provisió de productes bàsics als comerços. A partir d’ara, els vehicles de mercaderies hauran de tornar a ajustar-se a les franges horàries establertes per fer tasques de distribució.

Respecte als autobusos urbans, segons ha establert el Govern central aquest cap de setmana, a partir d’ara ja es podran ocupar la totalitat dels seients. Es mantindran, no obstant, les limitacions per als passatgers que viatgin drets: dues persones per metre quadrat sempre mantenint la separació més gran possible.

Equipaments culturals

Pel que fa als equipaments culturals, tal com ja es va anunciar, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler obrirà a partir d’aquest dilluns només per a préstecs i reserves amb cita prèvia. Les comandes s’hauran de fer a través d’un formulari en línia, als telèfons 93 699 84 53 i 93 588 70 00 (4416), o al correu b.rubi.mmt@diba.cat. Tots els préstecs s’han renovat automàticament fins al 31 de juliol, però qui vulgui tornar material ho pot fer a través de la bústia exterior de l’equipament. 

De cara a aquesta nova etapa, la biblioteca ha adaptat tots els espais i serveis per extremar la seguretat de la plantilla i les persones usuàries, a qui es demana que hi vagin soles, amb una bossa per poder emportar-se les comandes, que portin mascareta i que mantinguin una bona higiene de mans. No es faran actes a l’equipament ni es podrà accedir a altres espais més enllà de la recepció, tampoc funcionarà el servei de préstec interbibliotecari, el servei d’internet, ni la wifi, ni els lavabos.

Altres edificis culturals que es reactivaran durant la fase 2 seran El Celler i l’espai expositiu Aula Cultural, que podran tornar a rebre persones a partir del dia 11 en el seu horari habitual però amb les limitacions d’aforament del 30% que fixa el Govern central. En el cas del Celler, només es podrà visitar l’interior de l’edifici, mentre que a l’Aula Cultural hi ha prevista la pròxima obertura d’una mostra d’obres d’artistes locals provinents del fons municipal.

En el cas d’alguns serveis, els canvis es produiran de manera progressiva durant els pròxims dies. Així, està previst que es recuperi l’atenció presencial a les diferents oficines de Serveis Socials durant la fase 2, una vegada que s’ultimin les mesures de seguretat que s’han d’aplicar a totes les instal·lacions. Les persones usuàries hauran de demanar cita prèvia per poder ser ateses. En aquests moments, l’atenció està centralitzada a l’edifici del carrer General Prim i es limita a aquells casos que no es poden gestionar adequadament de forma telefònica.

Instal·lacions esportives

Durant la fase 2 també s’aniran activant progressivament, en dates encara per determinar, algunes instal·lacions esportives. Els camps de futbol de Can Rosés, Can Fatjó i el 25 de Setembre, i la zona esportiva de Can Mir podran tornar a obrir només per a entrenaments bàsics individuals. 

Les pistes d’atletisme de Can Rosés podran acollir entrenaments individuals fins a omplir un terç de la capacitat màxima i amb cita prèvia, mentre que el camp que hi ha a les mateixes instal·lacions serà reservat a entrenaments bàsics individuals. Els pavellons de La Llana i de Can Rosés, la pista de gespa i l’espai de gimnàstica de Can Rosés, i la pista poliesportiva Francesc Calvo, també obriran exclusivament per a entrenaments individuals. 

Les petanques de Cova Solera, Ca n’Oriol i Vallès podran rebre únicament dues persones per pista. El circuit de radiocontrol podrà ser utilitzat per tres persones simultàniament amb cita prèvia, mentre que al frontó de Ca n’Oriol només estarà permès l’ús individual també amb reserva prèvia.

Notícies relacionades

De moment, es mantindran tancades al públic la piscina de Can Rosés i l’‘skatepark’ de Can Sant Joan, així com altres pistes a l’aire lliure on no és possible controlar l’accés i l’aforament.

Més notícies de Rubí