per comprendre l'experiència

L'Arxiu Municipal de Rubí recull testimonis documentals sobre la Covid-19

El servei de l'Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè li faci arribar a través d'un correu electrònic imatges, dibuixos, textos i vídeos que expliquin l'impacte del coronavirus en la seva vida

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Arxiu Municipal de Rubí se suma a la campanya ‘Arxivem la Covid-19’, impulsada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya amb l’objectiu de reunir evidències documentals sobre el moment excepcional que està vivint la població. 

Dins d’aquesta iniciativa, el servei de l’ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè li faci arribar a través del correu electrònic arxiu@ajrubi.cat imatges, dibuixos, textos i vídeos que expliquin l’impacte del coronavirus en la seva vida. Aquests materials poden mostrar, entre d’altres, què han fet els habitants durant el confinament, com han viscut l’estat d’alarma o què han vist al seu voltant durant aquests dies.

L’arxiu municipal vol incentivar un procés de documentació proactiva que serveixi a les futures generacions per comprendre l’experiència que està vivint la ciutat com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Principalment es demanen fotografies i vídeos, però també qualsevol altre tipus de document elaborat aquests dies en relació amb el coronavirus, com dibuixos i cartes enviats pels nens als avis, circulars de les empreses, cartells d’hospitals, escoles, empreses o supermercats amb instruccions sobre la Covid-19, diaris personals, etc.

Una vegada rebut el material, l’arxiu municipal procedirà a la seva descripció i conservació, perquè pugui estar disponible en un futur pròxim per a tota la ciutadania. 

Perquè aquest procés sigui més fàcil i els documents acabin sent útils, és important que els donants aportin la informació més gran possible, com per exemple el dia i hora en què van fer les imatges –els mòbils i càmeres generen aquesta informació de forma automàtica–, l’autor/a, la ubicació, una referència a l’acció que recull i els drets d’accés i difusió –és convenient que la persona que entrega el material indiqui d’entrada que cedeix el dret de reproducció i consulta–.

Notícies relacionades

‘Arxivem la Covid-19’ és una iniciativa que atorga a la ciutadania un paper protagonista a l’hora de mesurar l’impacte social de la pandèmia del coronavirus, alhora que la fa partícip de la memòria col·lectiva de Rubí.

Més notícies de Rubí