impacte econòmic

Hostaleria, administració i construcció, els sectors més afectats per la crisi del coronavirus a Rubí

Del total de 96 empreses de la ciutat, gairebé el 67% afirmen que tenen un grau molt elevat d'afectació i un terç preveu el cessament de l'activitat mentre duri l'estat d'alarma

image-2

image-2 / ramon vilalta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí, a través de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (GOSI), ha fet una enquesta per avaluar les conseqüències de l’estat d’alarma provocat per la Covid-19 en el teixit empresarial i econòmic de Rubí. 

Del total de 96 empreses que han respost l’enquesta, gairebé el 67% afirmen que tenen un grau molt elevat d’afectació i un terç preveu el cessament de l’activitat mentre duri l’estat d’alarma. El 66,32% de les empreses enquestades van prendre mesures una vegada es va decretar l’estat d’alarma. El 39,58% no tenen encara mesures de contingència, mentre que el 32,29% sí que en tenen i les estan executant.

Els principals canvis implementats per les empreses enquestades són el teletreball, els ertos i la flexibilització horària. 

La factura del coronavirus

De mitjana, les empreses amb una plantilla d’11 a 25 treballadors són les que s’han vist més afectades, seguides de les companyies d’entre 500 a 1,000 treballadors i les que tenen una plantilla de menys de 5 treballadors. Les organitzacions més petites corresponen, a més, al 47,70% de les empreses enquestades. 

Totes les empreses que han respost l’enquesta valoren l’impacte del coronavirus amb un valor igual o superior a 7 sobre 10. Per polígons d’activitat econòmica, Can Alzamora, Sant Genís i Carretera de Terrassa són les zones amb més afectació.

Operacions, logística i administració són, segons aquesta enquesta, les àrees de treball que més s’han vist afectades per la parada de l’activitat econòmica. Per sectors, l’hostaleria, les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció són els sectors més colpejats.

Pla de recolzament a l’economia local

L’Ajuntament de Rubí dedicarà inicialment gairebé 600.000 euros a finançar un primer paquet de mesures destinades a pal·liar l’afectació econòmica que tindrà l’emergència sanitària amb motiu de la Covid-19. El volum econòmic del pla serà ampliable en funció de la disponibilitat pressupostària. 

Les accions dirigides a autònoms, comerciants i teixit empresarial s’estructuren en tres àmbits: fiscalitat, dinamització econòmica i ocupació als contractes municipals.

Notícies relacionades

La patronal Cecot considera que l’Ajuntament de Rubí és l’únic de la comarca que ja ha elaborat un pla de xoc en sentit estricte per recolzar l’economia local.

Més notícies de Rubí