acompanyats i amb protecció

Rubí posa en marxa un servei d'acompanyament per a persones amb discapacitat

La iniciativa permetrà sortir al carrer durant una hora menors de 21 anys i persones adultes amb poc recolzament familiar que presentin trastorns de conducta vinculats al confinament

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha impulsat un nou servei gratuït d’acompanyament per a persones amb discapacitat que presentin trastorns de conducta vinculats a la situació de confinament. La iniciativa, coordinada per l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional, es dirigeix a nens i joves menors de 21 anys i a persones adultes amb poc recolzament familiar que puguin acreditar la necessitat de sortir al carrer per raons terapèutiques.

El servei contempla sortides d’una hora de durada pròximes al domicili. Un treballador de l’empresa Suara serà l’encarregat d’acompanyar la persona amb discapacitat i de garantir en tot moment les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19. Aquest professional disposarà d’un equip de protecció per desenvolupar la seva tasca i en facilitarà un altre a la persona usuària.

La família que sol·liciti el servei podrà escollir entre dues franges horàries: de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, de dilluns a divendres. Com a màxim, podrà demanar dues hores a la setmana en dies diferents.

Per optar a aquest recurs, cal trucar al 637 831 056 (de 9 a 14 h de dilluns a divendres) o bé enviar un correu electrònic a oadf@ajrubi.cat. L’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional de l’Ajuntament s’encarregarà de valorar si la persona per a qui se sol·licita el servei reuneix els requisits i, si és així, coordinarà la prestació amb Suara. El tipus i grau de discapacitat haurà de ser demostrat a través de la targeta acreditativa o del certificat de reconeixement.

Un respir per a les famílies

Aquest nou servei té per objectiu acompanyar fora del domicili de manera professionalitzada les persones amb discapacitat que, com a conseqüència de la situació excepcional de confinament, puguin presentar alteracions de conducta. A més, també vol oferir una estona de respir a les seves famílies i facilitar-los la realització de tasques que són difícils de compaginar amb l’atenció la persona amb discapacitat: fer la compra, fer gestions, mantenir reunions telemàtiques, atendre altres persones del domicili, etc.

Notícies relacionades

El recurs s’ajusta a les condicions imposades pel Govern espanyol en l’estat d’alarma. Segons s’estableix en la instrucció dictada pel Ministeri de Sanitat el 19 de març, les persones amb discapacitat que presentin alteracions de conducta poden realitzar els desplaçaments que siguin necessaris sempre que es respectin les mesures de prevenció de contagis.

Més notícies de Rubí