02 d’abr 2020

Anar al contingut

un temps per «redefinir»-se

La promotora de l'abocador de Rubí demana a l'Ajuntament la suspensió temporal de la tramitació del projecte

L'empresa reclama més temps al consistori per «definir la fórmula més idònia» amb la qual aportar un estudi sobre l'impacte mediambiental requerit per la Junta de Govern Local

El Periódico

La promotora de l'abocador de Rubí demana a l'Ajuntament la suspensió temporal de la tramitació del projecte

La mercantil promotora de l’abocador de Can Balasc, AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias SL, ha presentat a l’Ajuntament de Rubí un escrit sol·licitant la suspensió temporal de la tramitació del Projecte d’Actuacions Específiques (PAE). 

El motiu que al·lega per demanar la suspensió és la necessitat de definir amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya la fórmula més idònia per donar compliment al requeriment contingut en l’acord de la Junta de Govern Local municipal de 21 de novembre del 2019.

I és que, en aquesta Junta de Govern Local, es va requerir la mercantil AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias SL que, prèviament a la resolució de l’Ajuntament de Rubí sobre el PAE que s’està tramitant, l’empresa aportés un estudi d’impacte ambiental al si d’aquest PAE, o bé acredités que l’havia incorporat a l’expedient d’adequació que es tramita a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat.

En contra de l’abocador

Divendres passat, 14 de febrer, més de 2.000 persones es van manifestar en contra de l’obertura de l’abocador de Can Balasc, a la localitat de Rubí.

Els veïns asseguren que el projecte inicial que la companyia va proposar el 1994 «ha canviat substancialment» perquè «el dipòsit de residus procedents de la construcció que es volia fer s’ha convertit en un abocador de materials no perillosos». I alerten que les vivendes es troben massa a prop i recorden que també hi ha una escola en aquesta zona.

Després que la Direcció General de Qualitat de l’Aire i el Canvi Climàtic de la Generalitat desestimés la majoria de les al·legacions que l’Ajuntament i la plataforma Rubí Sense Abocadors havien presentat, l’únic requisit que queda perquè l’abocador comenci a funcionar és que el consistori doni llum verda al Pla d’Actuació Específica (PAE) i a la llicència urbanística, així com la necessitat de disposar d’una Declaració d’Impacte Mediambiental.

Ara, aquest tràmit es troba parat, pendent d’un informe de l’Oficina de Gestió Ambiental del Departament de Territori.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA