Una exposició mostra la cooperació amb el Senegal que s'impulsa des de Rubí

La mostra 'Senegal: Terra fèrtil. Cultivant oportunitats' exposa el treball que l'entitat rubinenca Assemblea de Cooperació per la Pau porta a terme al país africà

image-2

image-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Senegal: Terra fèrtil. Cultivant oportunitats’ és una exposició fotogràfica que ha obert les portes aquest dimarts al vestíbul de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Es tracta d’una compilació d’imatges que reflecteixen la feina feta per l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) en l’àmbit de la seguretat alimentària al país africà.

L’entitat ha desenvolupat durant el 2018 un projecte de cooperació internacional que busca millorar les condicions de seguretat alimentària de la comunitat rural de Casamance, al Senegal. 

La iniciativa ha comptat amb una subvenció municipal i s’ha vehiculat a través de l’organització d’agricultors senegalesos Kalounaye.

La mostra posa en context aquest projecte de cooperació en el marc de la situació del país africà en diferents àmbits, com ara la pesca, la ramaderia, el mercat, la cuina i els costums.

La inauguració ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda i ha comptat amb la presència del regidor de Cooperació Internacional, Pau Navarro Cano, que ha declarat que «és necessari que la ciutadania tingui un retorn dels projectes que es financen des de l’àrea de Cooperació Internacional per tenir coneixement de les realitats de països i territoris on els drets humans i les necessitats bàsiques que tan consolidades tenim aquí allà s’han de lluitar dia a dia». «Projectes que, a més, neixen del coneixement de les realitats i les necessitats del territori i que una vegada finalitzen la seva execució continuen de forma autònoma sense crear xarxes de dependència», ha conclòs.

Notícies relacionades

L’exposició es podrà visitar al vestíbul de la Mestre Martí Tauler fins al 18 de febrer.

Més notícies de Rubí