Tallers, cursos i serveis d'assessoria

Rubí Jove crea un Espai Trans i acollirà cada divendres les reunions del col·lectiu 'Friday for future'

Les inscripcions per a les diferents d'activitats del primer quadrimestre de l'any es poden formalitzar de manera gratuïta a la web de l'entitat fins al 22 de gener

Per als serveis d'assessoria com el Punt Jove LGTBI+, l'Speed Dating, el Consultori sexual i de parella o l'Orientació Formativa, cal demanar cita prèvia per correu

image-2

image-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí Jove ha obert les inscripcions per a la programació d’activitats d’hivern, que es desenvoluparà entre els mesos de gener i abril. L’oferta es dirigeix a persones d’entre 12 i 29 anys i inclou tallers, cursos, serveis d’assessoria i propostes organitzades al voltant de festes i commemoracions, com per exemple el Carnaval, el Dia Internacional de la Dona o el Dia Mundial del Teatre.

L’Espai Jove Torre Bassas és un espai obert que dona servei a diferents col·lectius: s’hi reuneix el grup jove LGTBI+ Prisma, el Consell de Gamers i Otaku Rubí. A partir d’aquest any, el grup Fridays for future de Rubí, que exigeix accions urgents contra l’emergència climàtica es trobarà els divendres a les 17.30 hores en aquest equipament municipal. 

Dins del Punt Jove LGTBI+, Rubí Jove treballa per crear a la ciutat un Espai Trans, un punt de trobada segur i lliure per a persones transgènere o transsexuals on compartir vivències i defensar i visibilitzar els seus drets.

Oferta d’activitats

L’oferta formativa d’aquest primer quadrimestre de l’any inclou un curs d’iniciació en la llengua de signes catalana (del 4 de febrer al 26 de març) i dues sessions del curs de manipulació d’aliments i seguretat alimentària que ja es va impartir l’any passat (25 i 30 de març).

Quant als tallers, la programació dirigida a joves de 12 a 18 anys inclou sessions d’il·lustració i còmic, street dance, guitarra, boxa, K-pop i la proposta Fem deures. Com a novetat, s’ofereix el taller English «pitinglish» per practicar l’idioma de manera diferent. També s’impartirà una versió del taller d’il·lustració i còmic per a nois i noies de 18 a 30 anys. Per a persones de 12 a 30 s’han programat tallers de dibuix i pintura, fotografia i teatre.

L’equipament juvenil manté l’oferta de serveis d’assessoria, entre els quals es compten l’Assessoria laboral, el Punt Jove LGTBI+, l’Speed Dating, el Consultori sexual i de parella, i l’Assessorament i orientació formativa. Per utilitzar algun d’aquests serveis, cal demanar cita prèvia a través de l’adreça electrònica rubijove@rubijove.cat o trucant a Torre Bassas (93.699.16.63).

Festes clau

Com és habitual, l’equipament juvenil també organitzarà diferents activitats puntuals, algunes d’elles al voltant de dates clau del calendari. Entre aquestes propostes figuren la K-Pop Party per celebrar el Carnaval (21 de febrer), un taller de Drag-king per commemorar el Dia Internacional de la Dona (12, 19 i 26 de març) i la celebració del Dia Mundial del Teatre (23 de març). Una vegada el mes, l’espai jove Torre Bassas es transformarà també en sala de concerts i proposarà música en directe. El primer concert de l’any serà el pròxim divendres 24 de gener amb Ciento’s Show.

Notícies relacionades

Les inscripcions per als tallers i cursos es podran fer fins al 22 de gener a través de la web de Rubí Jove i, en el cas dels cursos, presencialment a l’Espai Jove Torre Bassas.

Més notícies de Rubí