ESPORT INCLUSIU

Rubí té un nou equip de futbol 7 per a persones amb diversitat funcional

La iniciativa sorgeix de la unió del Club Esportiu Horitzó i el Club Escola de Futbol Can Mir, amb el recolzament de l'Ajuntament, i els integrants participaran en la lliga Wefutbol, a la qual ja s'han inscrit 16 equips de tot Catalunya

Rubí té un nou equip de futbol 7 per a persones amb diversitat funcional
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Club Esportiu Horitzó i el Club Escola de Futbol Can Mir han presentat aquest dimarts 24 de setembre el nou equip de futbol 7 inclusiu que han creat les dues entitats amb el recolzament de l’Ajuntament. 

La formació, integrada per persones amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual o amb alguna malaltia mental, participarà en la nova lliga Wefutbol 7 organitzada per la Fundació Fedamar i l’Associació Catalana de d’Esport Adaptat (ACEA) –aquesta última amb seu social a Rubí–.

La lliga Wefutbol 7 té un caràcter integrador a nivell de discapacitats: hi podran jugar les persones majors de 12 anys amb qualsevol tipus de discapacitat que siguin capaces de jugar a futbol. Les úniques exclusions són les persones que van en cadira de rodes, per una qüestió de seguretat, i les persones invidents, ja que juguen amb un reglament diferent i necessiten unes infraestructures concretes.

La lliga, a la qual ja s’han inscrit 16 equips de tot Catalunya, començarà d’aquí a tres setmanes. L’Horitzó-Can Mir jugarà en la segona categoria d’aquesta competició, ja que és una formació de nova creació. Els partits es disputaran al camp de futbol de la zona esportiva de Can Mir els diumenges a les 11 hores. 

«M’agradaria que pel municipi de Rubí aquest equip fos molt important i que quan juguéssim a casa la gent ens vingués a veure, malgrat la incomoditat que pot suposar venir fins a Can Mir. Aquest equip bé ho val», ha comentat el president de la CE Horitzó, José Bernabeu.

Actualment, l’equip està integrat per una desena de persones i està obert a noves incorporacions. Els entrenaments són els dimarts i dijous de 17 a 18.30 hores. Per la seva part, el president del CEF Can Mir, Jordi Peiró, ha assegurat que «aquests nois, fent aquesta activitat, són molt feliços. Intentem que els entrenaments siguin de molta intensitat i, alhora, siguin un espai de socialització».

A més de l’equip de competició, el conveni firmat entre la CE Horitzó i el CEF Can Mir també contempla un equip B, que es dirà Can Mir-Horitzó. Aquesta formació està dirigida a aquelles persones que encara no poden o no volen competir. Els seus integrants jugaran als jocs escolars adaptats que es fan a Barcelona, amb un ritme més pausat d’un partit al mes.

La diversitat funcional, eix prioritari del govern local

L’atenció a la diversitat funcional és una de les prioritats que va establir el govern municipal durant el passat mandat i que segueix molt present en aquest període 2019 a 2022. 

El pilar que sustenta això és el Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional, aprovat el mes de març passat.

Aquest document contempla una quarantena d’actuacions agrupades en sis eixos. Un d’aquests eixos afecta l’oci, l’esport i la cultura, tres àmbits que l’equip de govern considera molt importants per a la realització i inclusió de les persones amb diversitat funcional del nostre municipi.

«Hem de continuar treballant per identificar i potenciar activitats més inclusives, així com per conquerir nous espais per a aquesta part de la població que, recordem, representa més d’un 5% del total, segons dades del diagnòstic de 2017», ha explicat la regidora de Serveis Socials i Programes Sectorials, Yolanda Ferrer. «I una manera d’assolir aquests objectius és treballant de la mà de les entitats, com són en aquest cas Horitzó i Can Mir».

Notícies relacionades

El regidor d’Esports, Juan López, ha felicitat les dues entitats pel treball realitzat en aquest àmbit: «Com a Ajuntament estem molt satisfets per la feina conjunta i la bona predisposició que han mostrat els dos clubs a l’hora de presentar un nou equip de futbol. Aquesta és la primera experiència a Rubí d’una unió d’aquest tipus en l’àmbit del futbol adaptat, i la veritat és que n’estem molt contents».

Més notícies de Rubí