NOU CARTIPÀS

Socialistes i comuns tanquen un pacte de govern a Rubí per al mandat 2019-2023

Les dues formacions ja tenen enllestit el Pla d'actuació municipal que ha de guiar aquest govern compartit durant els pròxims quatre anys

El Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem remarquen la «coincidència programàtica» i les «formes de treballar compartides»

image

image

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) han firmat aquest dimecres un pacte de govern per al mandat 2019 fins a 2023. Les dues formacions, que sumen una majoria de 13 regidors, han tancat aquest acord després de mesos de negociació i sobre la base d’un pacte previ per a l’aprovació de l’anterior equip de govern.

El nou govern estarà regit per un Pla d’actuació municipal que a hores d’ara ja està acabat i que, segons ha avançat l’alcaldessa socialista, Ana María Martínez Martínez, es presentarà pròximament. 

L’alcaldessa ha explicat que el document evidencia la proximitat entre els dos socis de govern: «Una vegada conciliats els nostres programes electorals, constatem que la coincidència i l’interès en molts àmbits de la ciutat era el mateix o similar i que, a més, el camí per arribar-hi també era compartit»

La portaveu d’ECP, Ànnia García Moreno, també ha assenyalat que la principal raó d’aquest acord és millorar Rubí. «Volíem estar al govern perquè enteníem que era la manera de poder incidir i transformar la ciutat, també per respecte a les persones d’ECP que van treballar en l’elaboració del nostre programa d’actuació», ha afegit. 

La regidora dels comuns ha valorat satisfactòriament que gran part de les propostes de la seva formació hagin quedat recollides en el Pla d’actuació municipal i que la intenció de les dues formacions sigui treballar de forma compartida. 

Nou cartipàs

L’entrada d’ECP al govern municipal comporta canvis importants a l’actual equip de govern. Tal com ja s’ha decretat, Ànnia García Moreno és a partir d’ara la segona tinenta d’Alcaldia i la nova responsable política de Vivenda, PROURSA i Rubí Serveis Audiovisuals. 

Andrés Medrano Muñoz, representant de Podem, és regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal i també gestiona el Pla director de Rubí Brilla, tot i que orgànicament aquest continua depenent d’Alcaldia. 

Per la seva banda, Pablo Navarro Cano ha passat a ser regidor de Cooperació Internacional, Transparència, Participació Ciutadana i Memòria Històrica.

Com a conseqüència d’aquest nou repartiment de carteres, Marta Oliva Martín deixa l’anterior regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient i passa a ocupar-se de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil –fins ara en mans de Rafael Güeto Ortiz–. A més, assumeix les noves competències de coordinació i lideratge del Pla de promoció de l’esport femení, inclòs en el Servei d’Esports. 

També s’ha creat un nou Servei d’Acció Comunitària, gestionat per Mª Carmen Cebrián Ordóñez, que engloba el Servei de Mediació i Coordinació i Lideratge del Pla de Dinamització Comunitària.

Notícies relacionades

Segons l’alcaldessa, aquest nou organigrama parteix d’«una premissa important: No volíem un pacte de govern en què dos grups treballessin d’esquena l’un de l’altre. La ciutat mereix estabilitat en el govern, però sobretot que la visió sigui compartida en relació amb tot el que hem de fer, que és moltíssim. Volíem compartir la visió i les decisions».

Més notícies de Rubí