COMPOSICIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

Així queda repartit el nou cartipàs de l'Ajuntament de Rubí

La nova organització del mandat 2019-2023 inclou, com a principals novetats, la creació de les noves Àrea de Personal i Àrea de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports

cartipaso-rub

cartipaso-rub

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Rubí, liderat per l’alcaldessa Ana María Martínez, ha iniciat el mandat 2019-2023 establint el nou organigrama provisional, que es farà efectiu en els pròxims dies quan es firmin els corresponents Decrets d’Alcaldia.

A partir d’ara, l’organització municipal s’estructurarà en l’Àmbit d’Alcaldia i vuit àrees: Projecció de Ciutat, Cultura i Esports; Indústria, Comerç i Ocupació; Serveis Centrals; Drets Socials; Igualtat i Ciutadania; Planificació Urbana; Sostenibilitat i Serveis Municipals, i Personal. Això significa que es dobla el nombre d’àrees respecte al mandat anterior.

La repartició del cartipàs

L’Àmbit d’Alcaldia, que depèn directament d’Ana María Martínez, està integrat per la Unitat de Protocol; el Servei de Comunicació –que engloba les unitats de Comunicació Externa i Premsa, de Transparència, i de Comunicació Interna–, sota la gestió política de la nova regidora Annabel Cuesta;l’Òrgan Especial Desconcentrat (OED), Rubí Serveis Audiovisuals, i el Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat, que dirigeix Miguel Ángel Romero.

L’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació agrupa el Servei de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), que coordina Rafael Güeto; el Servei de Comerç, que gestiona Moisés Rodríguez, i el Servei de Rubí Forma, que lidera el nou regidor Víctor García.

L’Àrea de Serveis Centralsaglutina el Servei de Contractació i els Serveis Jurídics, sota la direcció de Rafael Güeto; Hisenda i Serveis Econòmics; el Servei de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), els dos encapçalats per la nova regidora M. Carmen Cebrián, i el Servei d’Informàtica i Administració Electrònica, sota la coordinaciód’Annabel Cuesta.

Amb aquest nou organigrama, la gestió dels Recursos Humans passa a ocupar una àrea pròpia. Així, l’Àrea de Personal allotja el Servei de Recursos Humans i està dirigida a nivell polític per Moisés Rodríguez.

L’anterior Àrea de Serveis a les Persones, dues noves àrees

En primer lloc, l’Àrea de Drets Socials engloba el Servei de Salut Pública, coordinat per Marta Oliva, que s’estrena com a regidora; i els Serveis Socials Bàsics, el Servei de Programes Sectorials –que aglutina les unitats d’Infància i Adolescència Vulnerable, d’Atenció a la Diversitat Funcional, de Dependència i Ajuda a domicili, de Persones Grans Vulnerables i d’Inclusió Social– i el Servei de Vivenda, gestionats per Yolanda Ferrer, també nova en el càrrec.

I en segon lloc,l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania inclou el Servei d’Infància i Educació, encapçalat per Víctor García; el Servei de Ciutadania, que dirigeix Carmen Cebrián i que aglutina les unitats d’Actuacions i Dinamització Comunitària i de Cooperació i Drets Humans; el Servei de Joventut, coordinat per Annabel Cuesta; el Servei de Persones Grans Actives, liderat per Cebrián, i el Servei d’Igualtat, sota la gestió de Yolanda Ferrer.

A més, es crea la nova Àrea de Projecció de Ciutat, Cultura i Esports, que està integrada pel Servei de Promoció i Dinamització Cultural i el nou Servei de Projecció de la Ciutat, els dos responsabilitat de Moisés Rodríguez; i el Servei d’Esports, dirigit per Juan López. Dins del nou Servei de Projecció de la Ciutat s’incorpora la nova Unitat de Marca de Ciutat i Qualitat Urbana.

L’Àrea de Serveis Territorials també s’ha dividit

D’una banda,l’Àrea de Planificació Urbana està composta pel Servei de Planejament Urbà, el Servei de Llicències i Disciplina i el Servei de Mobilitat i Accessibilitat, sota la gestió política de Rafael Güeto; i el Servei d’Obra Pública, dirigit per Juan López. Dins d’aquest últim es crea una nova Unitat de Paisatge i Qualitat, en mans de Moisés Rodríguez.

I, per un altre, l’Àrea de Sostenibilitat i Serveis Municipals engloba el Servei de Manteniment Urbà, sota la gestió de Juan López; el Servei de Sostenibilitat i Medi, que recau en Marta Oliva; Serveis Urbans, en mans de Juan López; i el nou Servei de Manteniment d’Urbanitzacions, que és responsabilitat de Miguel Ángel Romero.

Notícies relacionades

Finalment, a més de les vuit àrees, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, delegada a Rafael Güeto, i com en el mandat anterior, torna a dependre directament d’Alcaldia, igual com la Sindicatura de Greuges.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA