CENT ANYS DE TREN

Rubí commemora els 100 anys de l'arribada del ferrocarril a la ciutat

El municipi acull una mostra que explica la seva evolució fins a l'actualitat i celebrarà diversos actes organitzats durant tot l'any

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu de la celebració dels 100 anys de l’arribada del ferrocarril elèctric a Rubí, la ciutat acull durant tot l’any diverses iniciatives entre les quals s’inclou una exposició amb imatges de la seva evolució.

Amb el títol ‘Cent anys de tren’, la mostra es podrà veure des d’aquest dijous i fins al proper 19 de gener deL 2019 al’espai expositiu Antiga Estació. Els assistents hi podran contemplar l’evolució del ferrocarril des de la seva arribada a la ciutat fins a l’actualitat.

El primer àmbit de l’exposició mostra el Rubí de finals del segle XIX, la transformació de l’antiga vila en ciutat i l’època de la repressió. En un segon apartat s’inclou la inauguració del ferrocarril i com aquest episodi va portar el progrés i la modernitat a Rubí.

Un tercer àmbit se centra en l’època de l’esplendor dels anys 20 i 30, els temps de la guerra i la riuada de 1962. Un últim apartat recorre la història dels FGC des del seu naixement el 1979, el nou període expansiu de Rubí a finals dels anys 80 i, com a capítol final, la inauguració de la nova estació el 14 de setembre de 1993.

L’exposició està integrada per imatges antigues procedents de l’Arxiu Municipal, l’Arxiu de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l’Arxiu Nacional de Catalunya i el del Centre d’Estudis del Transport, a més d’incorporar materials originals cedits per FGC.

El centenari de l’arribada del tren a la ciutat es commemora amb diversos actes que es realitzaran durant tot l’any. Una efemèride que tindrà especial rellevància durant la festa major de la ciutat, que arrencarà el proper 28 de juny.

Notícies relacionades

La commemoració cobrarà tot el protagonisme amb actes que giraran entorn d’aquesta temàtica i que suposaran la consolidació de la rambla del Ferrocarril com a centre de referència de les activitats familiars, on s’incorporarà a més un espai de vermut musical per a mares i pares.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA