solidaritat

La Fundació 'laCaixa', compromesa amb el present i el futur de les persones

La primera fundació privada d'Espanya manté el focus en l'ajuda a les persones més vulnerables

fundacion-caixa

fundacion-caixa

3
Es llegeix en minuts
Contenido ofrecidod por: Fundación "La Caixa"

La Fundació ‘laCaixa’, una de les més importants a nivell internacional, impulsa programes socials de lluita contra la pobresa infantil, foment de l’ocupació o acompanyament de persones al final de la seva vida

Millorar el benestar dels qui més el necessiten és l’objectiu de la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants en l’àmbit internacional. La Fundació «la Caixa», que aquest any compta amb 560 milions d’euros de pressupost contra els 545 de l’exercici passat, continua tenint la mateixa raó de ser, la mateixa ànima, més de 110 anys després del seu naixement.

Sota la presidència d’Isidro Fainé i la direcció general d’Antonio Vila, l’entitat impulsa cada any més de 50.000 iniciatives que arriben a gairebé 15 milions de persones al món, 12 milions de les quals són a Espanya. La Fundació «la Caixa» posa el focus en aquells programes amb més impacte transformador, com els que combaten la pobresa infantil i l’exclusió social, els que fomenten l’ocupació i els que ajuden a millorar les condicions de les persones més vulnerables.

Un d’aquests és el programa CaixaProinfància, que té l’objectiu de lluitar contra la pobresa infantil. Fins ara, la Fundació «la Caixa» ha destinat 560 milions d’euros a l’atenció de més de 318.000 nens.

Isidro Fainé, president de la Fundació Bancària

Aconseguir un lloc de treball, especialment per a aquells que més ho necessiten, és una altra prioritat. Gràcies al programa Incorpora, que es desenvolupa des del 2006, s’han facilitat més de 267.000 llocs de treball a persones vulnerables. Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament en accions de responsabilitat social centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i reclusos en la fase final de la seva condemna. Actualment, Incorpora disposa d’una xarxa de més de 62.800 empreses contractants i 528 entitats socials.

L’acompanyament a les persones al final de la seva vida és una altra de les línies d’actuació de l’entitat. L’any passat, el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de la fundació va complir els seus primers deu anys de trajectòria havent ofert atenció psicològica, emocional, social i espiritual a més de 184.000 malalts terminals i 250.000 familiars.

Recerca. El segon eix estratègic de la Fundació «la Caixa» el constitueix l’aposta per la recerca d’excel·lència en biomedicina i salut. Per això, en els últims anys s’ha triplicat el pressupost dedicat als projectes de recerca, arribant a més de 95 milions d’euros el 2020.

L’entitat treballa en diverses línies. La formació d’excel·lència, mitjançant el seu programa de beques, que ja ha ajudat més de 5.000 estudiants a formar-se a les millors universitats i centres de recerca del món.

A més, CaixaImpulse convoca ajuts per a la recerca en salut amb què s’ha recolzat més de 2.200 investigadors, i es vol potenciar la transferència de coneixement. Aquesta aposta per la recerca i la innovació ha consolidat la Fundació «la Caixa» com una de les fundacions d’Europa més importants en aquest àmbit.

Redoblar esforços pel coronavirus

La Fundació «la Caixa» està intensificant els seus esforços per pal·liar els efectes del coronavirus. Per això ha activat actuacions per donar resposta a necessitats específiques.

Una d’aquestes és la campanya solidària «Cap llar sense aliments» en favor dels Bancs d’Aliments, de l’ajuda dels quals depenen 300.000 famílies a tot Espanya. Per inaugurar la iniciativa la Fundació ha fet una aportació de 100.000 euros inicials per pal·liar les primeres conseqüències de l’emergència social.

Notícies relacionades

Els ciutadans poden canalitzar el seu recolzament econòmic a través dels canals operatius de CaixaBank enviant un SMS amb la paraula «ALIMENTS» al 38014 o a la web www.ningunhogarsinalimentos.org.

La Fundació també té molt present el personal sanitari que es troba en primera línia d’atenció dels afectats per la Covid-19. Per això, ha posat en marxa un servei telefònic d’atenció psicològica dirigit a pal·liar les situacions d’inestabilitat emocional que pateix aquest col·lectiu. L’accés a aquest servei serà gratuït, a través del telèfon 900 670 777 i amb un horari d’atenció de 9 a 22 hores els set dies de la setmana.