La rebel·lió als presidis s’estén per Espanya

La rebel·lió als presidis s’estén per Espanya

ACN

1
Es llegeix en minuts
David López Frías

Seguint l’estela de les protestes i bloquejos a Catalunya, als penals d’Aranjuez (Madrid), Archidona (Màlaga) i Albocàsser (Castelló) es van registrar tancaments, protestes i bloquejos, encara que van ser vuit els presidis en els quals hi va haver, almenys, intent de rebel·lió: als tres citats cal sumar-hi els de Picassent (València), Múrcia, Soto del Real (Madrid), Fontcalent (Alacant) i Morón de la Frontera (Sevilla).

Notícies relacionades

Les protestes dels funcionaris catalans són unànimes. Però ¿són diferents les condicions laborals dels treballadors de les presons catalanes i els de la resta d’Espanya? Aquests treballadors no demanen més diners. El que sol·liciten és més seguretat. I en això coincideixen els treballadors de totes les comunitats. Perquè, tot i que l’Administració catalana, igual que la basca, té traspassades aquestes competències, en cap d’aquests casos els funcionaris de presons són considerats agents de l’autoritat.

Les presons espanyoles van batre el 2023 el rècord d’agressions a funcionaris, amb un total de 508. Això suposa un increment del 12% respecte al 2022, que també havia batut el rècord que prèviament havia trencat el 2021. Un increment que no cessa.

Temes:

Presó Sumar