ERC demana als Comuns que facin "política útil" i no "s’enroquin"

Vilalta insta els morats a "fer un pas al davant" per "posar Catalunya al dia"

ERC demana als Comuns que facin "política útil" i no "s’enroquin"

CARLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"No és el moment de quedar-se enrocat, és el moment de la política útil". Així ha respost la portaveu d’ERC al Parlament, Marta Vilalta, a l’advertència dels Comuns que no aprovaran els pressupostos si el Govern no rebutja el projecte del Hard Rock.

En una roda de premsa a la Cambra catalana, després del pacte entre l’Executiu i el PSC, Vilalta ha destacat que no hi ha cap referència a aquest centre recreatiu "ni en l’acord, ni en el projecte de pressupostos ni en la llei d’acompanyament", per la qual cosa ha demanat als d’Albiach no perdre l’oportunitat de "fer un pas al davant per posar Catalunya al dia".

Notícies relacionades

Segons la també secretària general adjunta d’ERC, els comptes per al 2024 "superen ja les retallades" dels últims anys i posen 43.700 milions sobre la taula "que es traduiran en més polítiques públiques, estat del benestar i serveis per a la gent". Amb tot, la republicana s’ha mostrat esperançada que es podrà aprofitar "la ventada d’oportunitat" temporal per a la primera votació dels comptes –previsiblement a mitjans del mes de març– per sumar-hi els suports dels Comuns i ha tornat a defensar que el Govern no té marge amb el Hard Rock. "És un projecte que ve de lluny i que segueix el seu curs", ha reblat.

Des del començament de les negociacions, els Comuns van posar el casino del Camp de Tarragona com a línia vermella. I ho van fer fent un pas de rosca més que l’any passat. Aquesta vegada, els de Jéssica Albiach no només demanen que no hi hagi un sol euro públic destinat al projecte –condició amb la qual es van conformar el 2023–, sinó que reclamen un rebuig públic del president. Una exigència que es complica després que Pere Aragonès assegurés la setmana passada que no paralitzaria el Hard Rock, un gest que li va permetre desencallar l’acord amb el PSC que s’ha aconseguit aquest dimarts.