Els Comuns mantenen el veto al Hard Rock com a condició per al seu ‘sí’

El grup apuja l’exigència i reclama un rebuig públic del president al complex

Els Comuns mantenen el veto al Hard Rock com a condició per al seu ‘sí’

Marta Sierra / Acn

2
Es llegeix en minuts
C. C.

Que no hi hagi cap menció al projecte del Hard Rock en 17 pàgines que relaten l’acord de pressupostos entre el Govern i el PSC no és suficient per als Comuns per donar el seu vistiplau als comptes catalans. Almenys, no per ara. "Quan el Govern descarti el Hard Rock, entrarem a negociar", va afirmar ahir la líder de la formació, Jéssica Albiach, al Parlament, posant el veto al macrocomplex turístic com a "condició imprescindible" perquè el seu partit avali el projecte pressupostari i traient-se de sobre la pressió de l’aliança entre republicans i socialistes. "Per a nosaltres l’acord entre el Govern i el PSC no canvia res, som on érem".

Des de l’inici de les negociacions, els Comuns van posar el casino com a línia vermella. I ho van fer fent un pas de rosca més que l’any passat. Aquesta vegada, els d’Albiach no només demanen que no hi hagi ni un sol euro públic destinat al projecte –condició amb la qual es van conformar el 2023–, sinó que reclamen un rebuig públic del president al complex. Una exigència que es complica després que Pere Aragonès assegurés la setmana passada que no paralitzaria el Hard Rock, gest que li va permetre desencallar l’acord amb el PSC aconseguit ahir.

Fomentar les addiccions

Notícies relacionades

"No té sentit posar més diners en la ludopatia. No té sentit fer front a la sequera i, alhora, tenir un projecte que gastaria 8 milions de litres d’aigua al dia", va defensar Albiach, que va demanar posar fi a aquesta "macrobarbaritat" perquè Catalunya no es converteixi en "Las Vegas low cost". En aquest sentit, es va mostrar sorpresa pel suport dels socialistes a aquest projecte, que considera que s’endinsa en la "xacra de les addiccions" i que implicarà problemes de seguretat com ara el "blanqueig de capitals" i les "màfies", mentre perpetuarà el "malbaratament d’aigua".

La reacció del Govern va ser la de mantenir-se en el que havia dit. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va assegurar que no revertiran el projecte del Hard Rock i va pressionar els morats perquè aixequin el veto: "No poden dir que no als pressupostos més socials de la història". Després de la reunió del Consell Executiu, Plaja va insistir que als comptes d’aquest any "no hi ha ni un euro" per al Hard Rock, i que el projecte es troba "exactament on era des de l’inici de la legislatura". "No és el nostre model de país, però hi ha coses fetes que no es poden desfer", va dir.