Es queda fins i totamb la ‘copla’

Es queda fins i totamb la ‘copla’

per matías vallés

3
Es llegeix en minuts
Matías Vallés
Matías Vallés

Periodista

ver +

Antonio Tejado García ha guanyat el campionat espanyol del pseudoesdeveniment rocambolesc, amb un llistó molt alt fixat en capítols anteriors per José Luis Moreno i Josep Maria Mainat, de la Trinca. El sevillà, que ronda la trentena, ha sigut empresonat com a presumpte autor intel·lectual de l’atracament al xalet de la seva tia María del Monte, a qui deu també la fama de teleaddicte i monògam successiu. L’autoria del robatori l’establiran els jutges, però la intel·lectualitat d’aquest personatge no cola ni amb aval del Tribunal Suprem.

El nebotatge de María del Monte és un títol aristocràtic a l’Espanya reial per televisiva dels Jurado, els Campos, els Pantoja o els visca Cristo Rey. És impossible impulsar un projecte audiovisual sense el concurs d’aquests llinatges, que serveixen tant per a una relació conjugal escandalosa com per cremar una paella. Antonio Tejado no només es va casar amb Rocío Mohedano, sinó que va mantenir un idil·li amb Bárbara Rey malgrat el marcador cronològic de 54 a 17 anys en favor de l’amiga entranyable de Joan Carles I. La presó ha truncat per tant la triomfal carrera sentimental del nebot de María del Monte, que anava embalat cap al Grand Slam d’haver emparentat amb tots els cognoms del Gotha cañí.

"El marit d’una Jurado i amant d’una Rey roba a casa de la seva tia, una Del Monte" gairebé iguala el titular canònic del gènere caspós: "La filla del boxejador i la tonadillera es casa amb un guàrdia civil". El presumpte Tejado no està esclavitzat per l’alcohol, tal com va confessar a l’anunciar la seva retirada, sinó que paga amb la presó el compliment estricte d’una condemna d’Andy Warhol: "En el futur, tota persona tindrà dret a ser famosa durant 15 minuts de més".

Trucades comprometedores

Tejado es queda fins i tot amb la copla de la seva tia, que li va inocular la droga televisiva al convertir-lo en personatge del programa La tarde con María. L’atracament a l’espanyola vindria ratificat per l’extraviament d’un mòbil amb trucades comprometedores, a l’altura dels còmics inoblidables de F. Ibáñez. L’experiència del presumpte autor a distància empresonat permet concloure que la familiaritat agilitzaria els sempre reprovables delictes violents, ja que el robatori residencial va durar tot just mitja hora. En la traducció a la pantalla, milers d’hores de programació ininterrompuda. Després vindran el pòdcast i la telesèrie, escombraries reciclables. Atès que hi ha procediments més civilitzats per robar-li un milió d’euros en joies a una tia, no es pot descartar que Tejado s’hagi immolat per garantir la pervivència de l’estirp de Sálvame, que també li va buscar un forat en el seu santoral.

Els que no arrosseguin el trauma d’haver sigut atracats presumptament per la banda de Tejado determinaran amb certa frivolitat que el seu compte d’Instagram aporta nombroses proves indiciàries d’una propensió criminal. La civilització digital hauria d’accelerar el trànsit a Minority report o detecció anticipada dels delictes, el rastre fotogràfic del presumpte atracador endogàmic preludia el seu final.

El joier de María del Monte és una temptació irresistible, però Tejado es plantejarà en les seves hores de reflexió carcerària si hauria guanyat més diners venent confidències verídiques o fabulades sobre la seva tia. També s’ha de relativitzar l’impacte de la presó en una persona que ha viscut l’experiència de Gran hermano tot i que sigui en la versió Duo, que ves a saber què vol dir.

Notícies relacionades

Al reconvertir la seva activitat delictiva en papilla televisiva, el nebot desagraït de María del Monte ha reactivat la indústria entorn de la seva persona. Qualsevol humà en el seu seny xiularia despistat davant la pregunta "¿algú coneix Antonio Tejado?", però la possibilitat de rendibilitzar el contacte avui guanyarà intimitats inesperades. La seva exdona, Alba Muñoz, ja ha divulgat detalls tan sucosos com inútils, que a sobre no han commogut la tia assaltada. La família Del Monte no ha fet pinya.

Començar el crim pel Tejado obliga a reinterpretar la seva retirada prematura dels platós, que va escudar en el consum de substàncies esclavitzadores però que pel que sembla comportava una profitosa fase d’aprenentatge de tasques més lucratives. Atès que es va recolzar en la fama i fortuna de la seva tia per a la seva anterior missió, no es pot parlar de sorpresa i sí implorar el Perdónalo de la tonadillera. En fi, si vostè ho ignorava tot sobre Antonio Tejado abans d’emprendre aquesta pàgina, enhorabona, la batalla no estarà perduda mentre sobrevisquin nuclis de resistència. És clar que ara vostè queda contaminat.