Les protestes apunten a Madrid en la tercera setmana de revolta

El calendari de mobilitzacions agràries inclou bloquejos de trànsit i una acció per envoltar la seu del Ministeri d’Agricultura

Les protestes apunten a Madrid en la tercera setmana de revolta

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Van prometre un "febrer calent" a les carreteres i tot apunta que l’anunci (o l’amenaça) està a punt de complir-se. Els agricultors i ramaders espanyols, que van iniciar les protestes a remolc de les que ja havien emprès els seus col·legues europeus, compleixen aquest dilluns, 19 de febrer, la tercera setmana de mobilitzacions. De moment, les accions els han portat a tallar durant hores importants eixos viaris, a entrar amb els tractors al centre de grans ciutats com Barcelona, Saragossa i Sevilla, i a bloquejar centres logístics de la distribució d’aliments com els ports de Tarragona, de Castelló i de Màlaga. Ara, l’objectiu sembla que és Madrid. Dimecres vinent, aquests professionals tenen la intenció d’entrar a la capital espanyola, on volen envoltar la seu del Ministeri d’Agricultura, que està situat just davant de l’estació d’Atocha.

Un dia abans, dimarts, les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA protagonitzaran mobilitzacions per bloquejar el trànsit en diferents punts de la cornisa cantàbrica.

La tractorada del 21-F

La convocatòria del 21 de febrer, formalitzada poc després de Nadal, quan començaven les protestes a Europa, la lidera la Unió d’Unions, una organització integrada, entre altres, per Unió de Pagesos (UP) i la Unió Llauradora i Ramadera del País Valencià. Per a aquell dia està prevista una tractorada davant les portes del ministeri, amb la qual esperen bloquejar parcialment la circulació al centre de Madrid.

Notícies relacionades

Paral·lelament, també dimecres, Asaja, COAG i UPA han convocat una mobilització a la Regió de Múrcia, mentre que l’endemà, dijous 22 de febrer, les mateixes associacions i els agricultors protestaran a l’Aragó, a la província de Cadis i al port de València.

Hi haurà encara una quarta setmana de mobilitzacions, previstes per a dilluns, 26 de febrer, també a Madrid, coincidint amb la celebració, a Bèlgica, de la reunió de ministres europeus d’Agricultura. En aquest cas, la convocatòria torna a ser de COAG, Asaja i UPA, que volen fer-se sentir, i pressionar, sobre les decisions polítiques.