On Catalunya

Rècord històric

Deu nius de tortuga babaua detectats al litoral català, els últims a Calafell i Viladecans

Deu nius de tortuga babaua detectats al litoral català, els últims a Calafell i Viladecans

Ayuntamiento de Castelldefels

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els nius de tortuga babaua (caretta caretta) detectats al litoral aquesta temporada ja són 10, el doble que els localitzats el 2021. Segons informa el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), els últims detectats aquesta temporada s’han vist a Calafell i Viladecans.

El dissabte 5 i el dilluns 7 d’agost es van trobar dos nous nius de tortuga careta, un a la platja de Calafell i l’altre a la platja de la Pineda de Viladecans. Pel que fa als nous nius, en el primer la femella només va fer una posada de 18 ous, probablement a causa de l’aglomeració de gent.

En el segon, es va donar l’avís del naixement de tres cries de tortuga. Al comprovar el seu estat, es van comptabilitzar 103 ous.

10 nius localitzats

Amb aquests ja són 10 els nius localitzats al litoral català aquesta temporada aconseguint un nou rècord històric. El màxim fins ara havien sigut 5 nius el 2021, mentre que l’any passat no se’n va trobar cap.

El CRAM no descarta trobar nous nius els pròxims dies. De fet, expliquen que es va poder fer un control de l’estat de salut de la femella de Calafell i en l’ecografia van comprovar que «presentava fol·licles», cosa que indica que podria tornar a posar ous.

A causa de la poca quantitat d’ous que es van trobar, s’ha decidit traslladar-los als incubadors artificials del CRAM.

El niu de Viladecans

En el cas de la troballa de Viladecans, s’han pogut alliberar a la platja 23 cries de tortuga i 13 van ser traslladades a les incubadores artificials que té la seva fundació al Prat de Llobregat. També es va detectar una cria morta i nou ous no desenvolupats.

Notícies relacionades

La fundació torna a fer una crida ciutadana a «no molestar mai la femella» en cas de ser a la platja i trobar-se una tortuga careta que està posant ous. És molt important «perquè pugui fer la posada amb èxit i tornar al mar», han dit.

Llegeix totes les notícies de Viladecans a EL PERIÓDICO Viladecans