On Catalunya

Distintiu de qualitat

Espanya segueix líder en platges amb banderes blaves malgrat la regressió costanera

La Generalitat rebutja salvar platges amb més sorra i dona per fet que algunes desapareixeran

Banderas blaves en entredit: ¿Realment serveixen de res?

1
Es llegeix en minuts

Malgrat la regressió costanera i la sequera, Espanya ha incrementat les banderes blaves que onejaran aquest any a les seves platges, fins a 627, sis més que el 2022, cosa que li permet al país continuar liderant la classificació mundial que reconeix l’excel·lència de les aigües, la seguretat dels banyistes i els serveis de platja.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), promotora de la iniciativa, ha difós aquest dijous el llistat total de les 729 Banderes Blaves que lluiran a les costes, de les quals 627 seran platges, 97 per a ports esportius (6 menys que el 2022) i 5 per a embarcacions turístiques sostenibles (igual que el 2022).

Notícies relacionades

L’organització ha destacat que el 15% de les platges amb distintiu blau de tot el món són a Espanya, que consolida el lideratge en banderes de platja, seguida per Grècia i Turquia. Respecte als ports, Espanya ocupa la tercera posició, només al darrere d’Holanda i França.

«Som líders mundials en turisme. Les nostres costes i platges en nombroses destinacions són conegudes i valorades arreu del món. La qualitat i competitivitat de l’oferta turística de les nostres platges forma part d’aquesta reputació, de la nostra marca de país», ha assegurat Ana Morillo Rodríguez, secretària d’Estat de Turisme, que ha demanat, a les portes de l’estiu, «bolcar-nos» en les platges.