On Catalunya

Material contaminant

Badalona demana al Ministeri la retirada del fibrociment trobat a la platja del Cristall

L’ajuntament ha acordonat la zona i no descarta ocupar-se’n de la retirada si el Ministeri es demora

Badalona demana al Ministeri la retirada del fibrociment trobat a la platja del Cristall

AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Les alarmes van saltar quan un veí va gravar un vídeo en què es veuen restes d’uralita a la platja del Cristall i el va enviar a la televisió pública de la ciutat, Badalona Comunicació. La regidora de Medi Ambient, Rosa Trenado, ha advertit a aquest diari que diumenge passat ja s’havia avisat el Ministeri de Transició Ecològica perquè s’encarregués de la retirada del material. És la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar la responsable de la gestió i tractament d’aquest tipus de materials.

Les restes trobades, i que estan a la vista, no són gaire grans. Es tracta de diverses peces d’uns 20 centímetres, que van emergir de la sorra arran de l’últim temporal de llevant, que va causar alguns danys al litoral badaloní. Ara bé, no es pot saber del cert si sota la sorra hi ha més fibrociment.

Durant aquest dimarts al matí, treballadors municipals han acordonat la zona, pera impedir el pas de curiosos. La mateixa regidora Trenado ha insistit que el Ministeri ja està avisat de la localització exacta del material trobat i que si aquest es demorés en la retirada de la uralita, serà el mateix consistori el que s’encarregarà de netejar la platja d’aquests materials: «Demano als ciutadans que no manipulin les restes, ja que aquesta és l’única manera que poden resultar perillosos per a la salut», ha afegit Trenado.

Notícies relacionades

El fibrociment, popularment conegut al país com a uralita per l’antiga fàbrica de Cerdanyola del Vallès, és un material de construcció compost per ciment i fibres d’amiant. La inhalació de les fibres d’amiant pot causar seriosos problemes de salut, com ara fibrosi pulmonar i diferents tipus de càncer.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Badalona Platges