On Catalunya

Les platges metropolitanes comencen la seva hibernació

L’AMB desmunta i retira part de l’equipament i mobiliari de les platges urbanes de Barcelona per protegir-les dels temporals

Les tasques s’allargaran fins a finals d’octubre

Les platges metropolitanes comencen la seva hibernació
1
Es llegeix en minuts

Les platges metropolitanes de Barcelona es preparen per a l’hivern. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) portarà a terme tasques de desmuntatge i retirada de part de l’equipament i mobiliari que han donat servei durant la temporada d’estiu. Aquestes actuacions, a fi de protegir tot aquest mobiliari de cara a pròxims temporals, s’allargaran fins a finals d’octubre, i es produiran gradualment a mesura que els diferents municipis finalitzin formalment la temporada de bany i la prestació dels serveis de vigilància.

La regressió del litoral ha implicat la reducció de l’amplada de les platges i algunes modificacions en els pendents, fet que fa augmentar la vulnerabilitat i l’exposició de les diferents instal·lacions, que fa anys se situaven més a prop del mar.

Per aquestes raons, l’AMB ha decidit retirar i protegir mòduls de salvament i primers auxilis, cadires de vigilància, lavabos i vestuaris adaptats, passarel·les adaptades enrotllables i plataformes de fusta, elements de senyalització de serveis i abalisaments, aparcaments per a bicicletes, papereres i més de 30 quilòmetres d’abalisaments marins.

Malgrat la retirada de tots aquests elements del mobiliari, gran part de l’equipament de les platges metropolitanes continuarà a disposició dels usuaris que també vulguin disfrutar de la platja durant la tardor i l’hivern. El cap del Servei de Platges de l’AMB, Daniel Palacios, afirma que la «gestió s’adapta a un ús continu els 365 dies de l’any».

Més afluència nocturna

Notícies relacionades

Més afluència nocturnaL’AMB ha constatat un canvi d’ús a les platges metropolitanes aquest estiu. L’afluència d’usuaris s’ha incrementat en hores nocturnes, que fugen de les altes temperatures registrades i porten l’oci nocturn a prop del mar. Barcelona ha registrat 114 nits amb temperatures superiors a 20 graus.

Aquest augment de visitants nocturns ha condicionat les tasques de neteja i manteniment de les platges. L’AMB ha reajustat l’horari de neteja, començant més tard, en molts casos a partir de les dues de la matinada i reforçant la neteja manual. D’altra banda, l’ús intensiu i gairebé 24 hores de l’equipament ha fet necessari incrementar-ne les inspeccions i el manteniment.